WTCR: Ma Csing-hua nyert, Michelisz újfent a dobogón

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.05.12. 17:18
null
Ma Csing-hua remek rajtot követően nyert (Fotó: WTCR)
Ma Csing-hua győzött a túraautó-világkupa (WTCR) szlovákiai versenyhétvégéjének harmadik futamán, míg a dobogóra Michelisz Norbert és Kevin Ceccon állhatott még fel. Tassi Attila a második verseny után a harmadikon is kiesett.

 

Az első versenyhez hasonlóan a harmadikon is Nicky Catsburg és Michelisz Norbert várhatta az első sorból a piros lámpák kialvását Szlovákiában, mögülük Ma Csing-hua és Daniel Haglöf indulhatott a teljesen száraz pályán.

Ma Csing-hua újabb remek rajtot vett, azonnal meg is előzte Catsburgot, míg Michelisz a harmadik pozícióba sorolt be. A második futam győztese, Néstor Girolami eközben a kavicságyba sodródott, így mindenki elment mellette. Tassi versenye korán véget ért, a magyar pilóta a második verseny után a harmadikon is kiesett.

Az 5. körben a második helyen haladó Catsburg autója lelassult, a holland két helyet bukott – Michelisz a második, Ceccon pedig a harmadik pozícióba lépett előre. A magyar versenyző aztán a vezető Ma Csing-huát is megközelítette, majd offenzívát indított ellene.

Ám ezzel Ceccon is felzárkózott az élen haladó kettősre, az olasz be is ment Michelisz mellé. A kanyarokon át tartó csatában azonban remek védekezést mutatott be a magyar pilóta, így az Alfa Romeó-s maradt a harmadik.

Az utolsó előtti körben Michelisz még támadást indított a kínai ellen, de előzni ezúttal sem tudott. A versenyt Ma Csing-hua nyerte meg, míg Micheliszt a második helyen intette le a kockás zászló, a dobogó alsó fokára pedig Ceccon fért fel. Tassi a 25. helyen zárt.

A mezőny jövő héten Hollandiába utazik.

TÚRAAUTÓ-VILÁGKUPA (WTCR)
SZLOVÁKIA, 3. VERSENY

1. Ma Csing-hua (kínai, Alfa Romeo)
2. Michelisz Norbert (magyar, Hyundai)
3. Kevin Ceccon (olasz, Alfa Romeo)
4. Niels Langeveld (holland, Audi)
5. Mikel Azcona (spanyol, Cupra)
...
25. Tassi Attila (magyar, Honda)

A vk élmezőnye 9 futam után: 1. Girolami (argentin, Honda) 125 pont, 2. Esteban Guerrieri (argentin, Honda) 123, 3. Michelisz Norbert (magyar, Hyundai) 102, 4. Tarquini (olasz, Hyundai) 96, 5. Björk (svéd, Lynk & Co) 86, 6. Vernay (francia, Audi) 85 ... 23. Tassi Attila (magyar, Honda) 16

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik