WTCR: Kristoffersson állt az élre Portugáliában, Michelisz a 2.

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2019.07.06. 10:51
Johan Kristoffersson zárt az élen a túraautó-világkupa (WTCR) portugáliai versenyhétvégéjének második szabadedzésén. Mögötte a Hyundai magyar pilótája, Michelisz Norbert, illetve Yann Ehrlacher következett. Tassi Attila a 16. helyen zárt.

A túraautó-világkupa (WTCR)Vila Real-iállomásának első, pénteki szabadedzésénNéstor Girolami2:01.971-es körrel bizonyult a leggyorsabbnak.A hondás mögött Mehdi Bennani 162 ezredes lemaradásban következett, míg a harmadik Esteban Guerrieri hátránya bő 2 tized volt. A Hyundai magyar versenyzője,Michelisz Norberteközben a hatodik lett, mígaz első versenyre rajtbüntetéssel számoló Tassi Attilaa 17. pozícióban zárt.Vila Real-iállomásának első, pénteki szabadedzésénNéstor Girolami2:01.971-es körrel bizonyult a leggyorsabbnak.A hondás mögött Mehdi Bennani 162 ezredes lemaradásban következett, míg a harmadik Esteban Guerrieri hátránya bő 2 tized volt. A Hyundai magyar versenyzője,Michelisz Norberteközben a hatodik lett, mígaz első versenyre rajtbüntetéssel számoló Tassi Attilaa 17. pozícióban zárt.

A portugáliaimásodik tréningenjó idő fogadta a mezőnyt és öt percnek sem kellett eltelnie ahhoz, hogy egy versenyző sérült autóval kényszerüljön visszahajtani a bokszutcába. Thiago Monteiro kocsiját kellett átvizsgálni, miközben az edzés egyharmadánálMichelisz2:02.397-es körrel állt az élen. Mögötte Bennani következett 4 ezrednyi különbséggel, míg a harmadik Tassi volt, aki 1 tizeden belül követte honfitársát.

Nem sokkal később érdekes jelenet játszódott le a pályán:Tom CoronelésMikel Azcona ütközött össze, előbbi gépe komolyabban is megsérült, hátuljából fehér füst szállt fel. A holland vissza sem tudott hajtani a garázsba, a nyomvonalon parkolta le a Cuprát – a tréningetpiros zászlóvalszakították meg.

IdőközbenJohan Kristoffersson2:02.086-tal ugrott az élre, a második helyreYann Ehrlacherjött fel,Micheliszígy a harmadikra szorult vissza.

A gyakorlás tíz percet követően folytatódhatott, és az újabb gyors köröket követőenEhrlachervette át a vezetést 2:00.552-vel. A Lynk & Co pilótáját Thed Björk és Rob Huff követte az első hármasban, Michelisz a 9., Tassi a 12. pozíciót foglalta el.

Az utolsó percekben aztán többen is javítottak: Kristoffersson 2:00.110-zel állt az élre, mögötte Michelisz 357 ezredes lemaradásban a második helyen érkezett, míg a harmadik Ehrlacher lett. Tassi eközben 16.-ként végzett.

A portugáliai versenyhétvége programja 12 órakor folytatódik az első időmérővel.

TÚRAAUTÓ-VILÁGKUPA (WTCR)
PORTUGÁLIA, 2. SZABADEDZÉS

1. Johan Kristoffersson (svéd, Volkswagen) 2:00.110
2.Michelisz Norbert (magyar, Hyundai)+.0.357
3. Yann Ehrlacher (francia, Lynk & Co) +442
4. Thed Björk (svéd, Lynk & Co) +0.492
5. Rob Huff (brit, Volkswagen) +0.524
...

16. Tassi Attila (magyar, Honda) +1.389

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik