WTCR: jövőre új gyártó érkezik, világbajnok pilótával erősítve

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.10.19. 14:08
null
Bemutatta Lynk & Co márkájú autóját a Cyan Racing (Fotó: WTCR)
Két évvel ezelőtt alapított kínai márka csatlakozik jövőre a túraautó-világkupa (WTCR) mezőnyéhez. A Lynk & Co partnercsapatának, a Cyan Racingnek egyik autóját mellesleg a tavalyi WTCC-s bajnok Thed Björk vezeti. Az új márka érkezésével nyolcra emelkedik a sorozatban jelen lévő autógyártók száma.

A Lynk & Co nevű kínai-svéd vállalat egy hónapja jelentette be új túraautó-programját, de részleteket – például, hogy melyik sorozatban indul – akkor még nem árult el. Nemrégiben azonban megtörtént a hivatalos bejelentés a fudzsi versenypályán tartott sajtótájékoztatón: 2019-től csatlakoznak a WTCR mezőnyéhez, a Cyan Racing nevű csapatot látják el autókkal.

Reigning World Champions Cyan Racing and Lynk & Co join forces

Two challengers in the world of racing and automotive will fuse their mindsets in a new motorsport cooperation from 2019 and beyond, presenting Lynk & Co Cyan Racing. Visit http://cyanracing.com for further information.



Továbbá azt is elárulták, hogy egyik versenyzőjük a 2017-es WTCC-s bajnok – és jelenleg a Hyundaijal induló Yvan Muller Racing pilótája – Thed Björk lesz.

A Lynk & Co nevű gyártót egyébként 2016-ban alapította a Volvo anyacége, a Geely Holding Group. A WTCR-ben induló versenyautónak pedig utcai változata is készül Lynk & Co 03 Cyan néven azoknak, akik Björkéhez hasonló autót szeretnének a magukénak tudni.

A márkaérkezésével nyolcra nő a sorozatban jelen lévő autógyártók száma – a Hyundai, a Honda, a SEAT, az Alfa Romeo, az Audi, a Peugeot és a Volkswagen közül egyik gyártó sem távozik az első idényt követően.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik