WTCR: igencsak megnehezítik Tassi dolgát Vila Realra

Vágólapra másolva!
2019.07.05. 11:36
null
Tassi pluszsúlyt és rajtbüntetést kap Vila Realban (Fotó: fiawtcr.com)
A Hondánál csak a Hyundai lesz nehezebb a túraautó-világkupa (WTCR) következő, portugáliai versenyhétvégén. A Honda magyar versenyzője, Tassi Attila ráadásul a rajtrács legvégéről kezdheti meg a nyitó futamot. A fiatal pilóta a sorozat hivatalos oldalának beszélt az előző versenyhétvégén elért sikeréről, illetve arról, hogy mi várhat rá Vila Realban.

 

Portugáliában folytatódik a WTCR 2019-es idénye, a helyszín a mezőny tapasztalt tagjainak már jól ismert Vila Real-i utcai pálya. Tassi Attila azonban újoncként az első alkalommal versenyezhet ezen a helyszínen, ám mivel az előző versenyhétvégén, Németországban eddigi legjobb eredményét érte el a sorozatban, magabiztosan áll rajthoz a szezon utolsó európai állomásán.

„A nürburgringi hétvége pontosan úgy alakult, ahogyan arra szükségünk volt. A korábbi versenyekkel ellentétben nagyot léptünk előre, és megmutattuk, hogy ha az első tíz közé tudjuk kvalifikálni magunkat, akkor könnyen ott maradhatunk a versenyen is" – mondta a 20 éves magyar pilóta.

A súlykompenzációk és a BoP-rendszer miatt a Honda a második legnehezebb autó lesz a mezőnyben – az első helyen most is a Hyundai neve szerepel ezen a listán –, Tassinak viszont az sem jón jól természetesen, hogy az autóban motort kell cserélni a portugáliai hétvége előtt, emiatt pedig rajtbüntetést kap.

„Vila Real nehéz lesz, mert sosem versenyeztem itt korábban, a motorcsere ráadásul azt jelenti, hogy az első futamon csak a rajtrács végéről indulhatok – mondta. – Előzni egy utcai pályán sosem könnyű, emellett pedig plusz ötven kilogrammot fogok cipelni kompenzációs súlyként. Megteszünk mindent, hogy a lehető legelőrébb végezzünk, mielőtt elmennénk a nyári szünetre."

A Vila Real-i hétvége programja pénteken 18 órakor kezdődik az első szabadedzéssel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik