Tarquini az utolsó pillanatban választotta szét Björköt és Micheliszt (Fotó: fiawtcr.com)

 

A túraautó-világkupa (WTCR) ningpói versenyhétvégéje Thed Björk elsőségével vette kezdetét még az első szabadedzésen, amely negyedórás késéssel indult, majd két alkalommal meg is kellett szakítani piros zászlóval. A második eközben majd' egy másodperces hátrányban Michelisz Norbert lett, míg nem sokkal lemaradva az első piros zászlós szakaszt előidéző Esteban Guerrieri végzett a harmadik helyen.

Miután az első tréningen a megszakítások több versenyzőnek is rosszul jöttek ki, gyorsan megtelt 4010 méter hosszú pálya. Ám Pepe Oriola edzése eléggé rövidre szabott lett, hiszen még a gyakorlás elején összeért Jean-Karl Vernay Audijával egy félreértés következményeként a bokszkijáratnál. A spanyol végül a 23. lett.

Az első tréninghez hasonlóan a másodikon is Björk bizonyult a leggyorsabbnak, míg Michelisz ezúttal harmadik lett – közéjük Gabriele Tarquini az utolsó pillanatokban férkőzött be. A Zengő Motorsport versenyzője, Szabó Zsolt – több remek kört is teljesítve – a hetedik legjobb időt érte el, Nagy Norbert a 20. helyen végzett.

A ningpói versenyhétvége programja szombat reggel 5 órakor folytatódik az első időmérő edzéssel.