WTCR: Ha most lehetne egy kívánságom… – Michelisz

TÓTH ANITATÓTH ANITA
Vágólapra másolva!
2019.04.26. 10:21
A kávékészítésből is versenyt csináltak – a túraautó-világkupa pilótái jó hangulatban készültek a hétvégi hungaroringi viadalra.

A „Ki szereti a kávét?” kérdésre öt kéz emelkedett a magasba, nem csupán a túraautó-világkupa versenyzői jelentkeztek, hanem a WTCR nagyfőnöke, Francois Ribeiro is.

Ezek után már csak formalitás volt a kérdés, ki szeretné elkészíteni a saját egyedi rajtszámával ellátott cappuccinóját, mert nyilván mindenki szerette volna, sőt, versenyt is csináltak belőle (milyen meglepő…), hogy kié lesz a szebb.

A kávékészítésből is versenyt csináltak (Fotó: Török Attila)
A kávékészítésből is versenyt csináltak (Fotó: Török Attila)

A WTCR magyar futamának nyitó sajtótájékoztatóján remek volt a hangulat: a britek két világbajnokát, Andy Priaulx-t és Rob Huffot a sorozat két állandó magyar pilótája, Michelisz Norbert és Tassi Attila kísérte el az eseményre, őket lehetett faggatni a kávézási szokásaikon túl szakmai dolgokról is.

Kiderült, hogy a háromszoros világbajnok Priaulx hosszú versenyzői pályafutása során még egyszer sem versenyzett a magyar pályán – tesztelt már itt különböző autókat, de versenyezni most fog először.

„Egy dolog a technika meg a helyismeret, de az autóversenyzés ösztönös, és bízom benne, hogy az ösztöneim segítenek a hétvége folyamán. Szoros csatára számítok” – tekintett előre Priaulx, aki 111-es rajtszámmal, vagyis a három vb-cím tiszteletére három egyessel versenyez.

„Elmesélhetném, miként lehet nyerni a Hungaroringen, és azt is, miként lehet boxutca-áthajtásos büntetést kapni, mert mindkettőben volt itt részem… Valójában azonban nem is ezt szeretném kiemelni, hanem azt a remek hangulatot, amely minket, versenyzőket évről évre itt fogad” – mondta Huff, és ha valaki, Michelisz tud erről mesélni, hiszen neki évről évre elképesztő ünneplésben van itt része.

„Kíváncsian várom a hétvégét, mert azért nyilván bízom benne, hogy a hazai közönség előtt felállhatok a dobogóra. Ha most lehetne egy kívánságom, azt kívánnám, hogy az idén először a Hungaroringen ünnepelhessek a dobogón” – tette hozzá Michelisz.

Michelisz dobogóra állna a hazai közönség előtt (Fotó: Török Attila)
Michelisz dobogóra állna a hazai közönség előtt (Fotó: Török Attila)

Tassi újoncként, a mezőny legfiatalabb tagjaként készül a hazai futamra – elképesztő elszántsággal és vagánysággal: „Ezen a pályán nőttem fel, és bár a tavalyi szabadkártyás beugrás nem úgy sikerült, ahogy terveztem, két évvel ezelőtt két futamgyőzelemmel távoztam a Hungaroringről, úgyhogy optimista vagyok. A célom az idén elsősorban az, hogy fejlődjek, ám nem sértődnék meg egy dobogós helyezés miatt…”

A hungaroringi WTCR-hétvégén szombaton egy, vasárnap két versenyfutamot rendeznek.

A hétvége programja:

ÁPRILIS 26., PÉNTEK
17.00: első szabadedzés
ÁPRILIS 27., SZOMBAT
9.45: második szabadedzés
11.45: első időmérő
15.15: első futam (Tv: Eurosport1)
ÁPRILIS 28., VASÁRNAP
10.00: második időmérő (Tv: Eurosport2)
15.30: második futam (Tv: Eurosport2)
17.00: harmadik futam (Tv: Eurosport2)

A vk élmezőnye a második versenyhétvége előtt: 1. Thed Björk (svéd, Lynk & Co) 61 pont, 2. Guerrieri (argentin, Honda) 59, 3. Tarquini (olasz, Hyundai) 49, 4. Néstor Girolami (argentin, Honda) 34, 5. Frédéric Vervisch (belga, Audi) 32 … 12. Michelisz (magyar, Hyundai) 17 19. Tassi (magyar, Honda) 5

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik