WTCR: elvették Michelisz bajnoki riválisának pole-ját

Börzöli BernadettBörzöli Bernadett
Vágólapra másolva!
2019.11.15. 14:07
null
Guerrieri az első helyett csak a negyedik helyről indulhat a második futamon (Fotó: fiawtcr.com)
Mégsem Esteban Guerrieri vághat neki az első rajthelyről a túraautó-világkupa (WTCR) makaói hétvégéjének második futamán. A Honda argentin versenyzőjét háromhelyes rajtbüntetéssel sújtották feltartásért, ami jó hír a bajnoki címért küzdő Michelisz Norbert számára.

Mint beszámoltunk róla, nem sikerült jól a makaói második kvalifikáció Michelisz Norbert számára. A Hyundai magyar versenyzője nem tudta elkerülni az ütközést Gordon Sheddennel, aki a Police-kanyarban csapta a falnak az autóját. Michelisz gépe is jelentősen sérült, így már a Q2-ben sem tudott résztvenni, és csupán a 12. pozícióból indulhat a vasárnapi futamokon.

Legfőbb bajnoki riválisa, Esteban Guerrieri ezzel szemben a 10. helyen végzett a Q2-ben, ez a pole pozíciót jelentette számára a fordított rajtrácsos második versenyen. Az argentin pilóta azonban mégsem az első, hanem csak a negyedik rajtkockából várhatja a piros lámpák kialvását, ugyanis három rajthelyes büntetést kapott, amiért feltartotta Nicky Catsburgot a kettes kanyarban. A pole-ból így Yann Ehrlacher vághat neki a második viadalnak.

A WTCR makaói hétvégéjének programja szombaton folytatódik magyar idő szerint 7.55-kor a nyitó versennyel. A vasárnapi futamokat 1.45-től és 4.25-től rendezik.

A második időmérő összefoglalója, benne 0:40-től Michelisz balesete:

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik