WTCR: Björké a pole az első időmérőn; Michelisz a 3., míg Szabó a 7.

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.09.29. 05:53
Az erős pénteki kezdés után Thed Björk szerezte meg a pole pozíciót a szombati időmérőn a túraautó-világkupa (WTCR) ningpói állomásán. A svéd versenyző azonban mindössze 0.053 másodperccel ment jobb kört a második helyen végző Frédéric Vervischnél, de a harmadik pozíciót megszerző Michelisz Norbert hátránya is minimális volt.

A Hyundaijal száguldók várhatták a leginkább magabiztosan a szombati időmérő edzést Ningpóban, ugyanis mindkét pénteki szabadedzésen közülük végzett valaki az élen – ez egyébként mindkét alkalommal Thed Björk volt.A Hyundaijal száguldók várhatták a leginkább magabiztosan a szombati időmérő edzést Ningpóban, ugyanis mindkét pénteki szabadedzésen közülük végzett valaki az élen – ez egyébként mindkét alkalommal Thed Björk volt.

Ennek megfelelően már a szombati időmérő elején is látszott, hogy a Hyundai lehet a legerősebb gyártó az első kínai versenyhétvégén, de Nagy Norbert a zengős Cuprával is erősen kezdte a kvalifikációt, ugyanis egy ideig a top 10-ben állt.

Nem sokkal az időmérő féltávja előtt Michelisz Norbert átvette a vezetést, de Frédéric Vervisch – aki több kisebb hibát is bemutatott néhány perccel korábban – hamar letaszította az élről a magyar pilótát. Szabó Zsolt is igencsak erős kört tett össze nagyjából ekkor, és egészen az ötödik pozícióig tört előre.

Az utolsó tíz perc kezdetekor Björk állt az élre, míg Timo Scheider – aki a hétvége előtt váltotta James Thompsont – egyelőre csak ismerkedett a körülményekkel és a pályával új sorozatában.

35 másodperccel az időmérő vége előtt Mat'O Homola Peugeot-ja állt le a pálya utolsó szakaszában, így a félbeszakítást jelző piros zászló is előkerült. Persze lehetett rá számítani, hogy már nem indítják újra az kvalifikációt, és ez végül be is igazolódott, így Björk pole pozíciójára már senki nem lehetett veszéllyel az utolsó percben.

Az élről tehát a svéd hyundaios kezdeti meg a szombati versenyt Ningpóban, a második Vervisch lett – akinek autójával azonban talán némi probléma adódott a kvalifikáció végén –, a harmadik helyről pedig Michelisz várhatja a piros lámpák kialvását.

Erős időmérőn van túl a Zengő Motorsport és főként Szabó Zsolt, aki az előkelő hetedik pozícióba kvalifikálta magát. Nagy Norbert a 16. helyről kezdheti meg az első versenyt, ami 9.30-kor rajtol Ningpóban.

TÚRAAUTÓ-VILÁGKUPA (WTCR)
NINGPO, ELSŐ IDŐMÉRŐ

1. Thed Björk (svéd, Hyundai) 1:51.028
2. Frédéric Vervisch (belga, Audi) +0.053
3. Michelisz Norbert (magyar, Hyundai) +0.129
4. Gabriele Tarquini (olasz, Hyundai) +0.174
5. Esteban Guerrieri (argentin, Honda) +0.332
6. Nathanaël Berthon (francia, Audi) +0.428
7. Szabó Zsolt (magyar, Cupra) +0.495
...
16. Nagy Norbert (magyar, Cupra) +0.859

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik