Az első szabadedzésnek a szakadó esőben vágott neki a mezőny, ez természetesen nagyobb kockázatot jelentett a versenyzők számára. A tréning első felében Yann Ehrlacher-nek volt egy kisebb találkozása a gumifallal, míg Aurélien Panis rosszabbul járt. A Cupra francia versenyzője nem tudta bevenni az egyes kanyart, és csúnyán összetörte az autóját, ezért félbe is kellett szakítani a gyakorlást.

A leggyorsabbnak Niels Langeveld bizonyult a nyitó edzésen Frédéric Vervisch és Gabriele Tarquini előtt. A bajnoki összetettet vezető Michelisz Norbert csak a 25. pozícióban zárta a szuzukai első tréninget.

A szintén esőben rendezett második szabadedzésen nem volt teljes a mezőny, ugyanis Panis autója nem készült el a korábbi balesete után, így a francia kénytelen volt kihagyni a második gyakorlást, amelyet egyébként szintén nem sikerült megúszni a piros zászló lengetése nélkül.

Ezúttal kétszer is félbe kellett szakítani az edzést. Először Ma Csing-hua miatt, aki félrehúzódott a pályán, miután elhagyta a bal hátsó kerekét. Kicsivel később Vervisch csúszott keresztbe a kettes kanyarban, ami miatt ismét állt egy rövid ideig a tréning.

Az élen Johan Kristoffersson végzett Rob Huff és Thed Björk előtt. Tassi Attila a 14., Michelisz Norbert a 18. időt jegyezte.

A szuzukai hétvége programja magyar idő szerint 6 órakor folytatódik az első időmérővel.