WTCR: a Honda a 2. edzést is behúzta, Michelisz és Tassi is az első 10-ben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.04.27. 10:28
null
Tassi Attila 7. lett a második edzésen (Fotó: Földi Imre)
Esteban Guerrieri volt a leggyorsabb a túraautó-világkupa (WTCR) magyarországi hétvégéjének második szabadedzésen. A Honda pilótája mögött Aurélien Panis és Yvan Muller végzett, őket Michelisz Norbert követte a negyedik pozícióban. Tassi Attila is az első tízben végzett – a 19 éves magyar versenyző a hetedik leggyorsabb kört autózta a szombati tréningen.

Jól kezdtek a WTCR mezőnyének állandó magyar versenyzői a Hungaroringen, Tassi Attila a 3., Michelisz Norbert pedig a 7. leggyorsabb volt a pénteki nyitó edzésen. Másnapra azonban igencsak változtak a körülmények a Hungaroringen – a hőmérséklet jónéhány fokot csökkent, és még némileg nedves volt a pálya az éjszakai esőzések után.

Ilyen viszonyok között kezdte meg a mezőny a második, 30 perces szabadedzést, melynek első 10 perce végén Michelisz Norbert állt az élre 1:54.695-ös idővel, de nem sokkal később Esteban Guerrieri vette át a vezetést a Hyundai magyar pilótájától, majd Yvan Muller állt az élre.

Az edzés második harmadának a végére Aurélien Panis volt a leggyorsabb, az utolsó percekben azonban Guerrieri visszavette a vezető pozíciót, és végül ott is zárta a második tréninget. A Honda argentin versenyzője mögött Panis végzett, a harmadik leggyorsabb kört Muller autózta.

Őket Michelisz követte a negyedik helyen, Tassi a hetedik pozícióban végzett. Tenke Tamás a második szabadedzést is a 27. helyen zárta.

A WTCR magyarországi hétvégéjének programja 11.45-kor folytatódik az első időmérővel, amely a 15.15-kor kezdődő első futam rajtsorrendjét határozza meg.

TÚRAAUTÓ-VILÁGKUPA (WTCR)
HUNGARORING, 2. SZABADEDZÉS

1. Esteban Guerrieri (argentin, Honda) 1:52.913
2. Aurélien Panis (francia, Cupra) +0.044
3. Yvan Muller (francia, Lynk & Co) +0.238
4. Michelisz Norbert (magyar, Hyundai) +.302
5. Johan Kristoffersson (svéd, Volkswagen) +0.451
6. Néstor Girolami (argentin, Honda) +0.486
7. Tassi Attila (magyar, Honda) +0.487
...
27. Tenke Tamás (magyar, Cupra) +4.272

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik