WTCC: nehéz hétvége vár Micheliszre; bajnokot avathatnak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.09.02. 09:34
null
A Honda hazai pályán versenyez a hét végén (Fotó: Honda)
A hét végén először versenyez a Honda gyári versenyzőjeként Motegiben Michelisz Norbert, aki három éve még a Zengő Motorsport pilótájaként szerezte meg a japán vállalat első hazai győzelmét. A Honda 2014-ben és 2015-ben is nyert futamot Motegiben, de az idén nagyon nehéz lesz a feladata.

A Honda 2016-ban először Motegiben kapja meg a maximális plusz súlyt (80 kilogrammot), amelyet a Citroën az idény összes futamán magával hordott. (A Lada 50, a Chevrolet 10 kiló pluszt hord a hétvégén, a Volvo marad az alap 1100 kilogrammon.) A Honda esélyei így annak ellenére romlanak, hogy negyedik gyári autó is ott lesz a pályán, Michelisz, Rob Huff és Tiago Monteiro mellett a japán Micsigami Rio is lehetőséghez jut. Rajtuk kívül másik két Honda lesz a pályán, a Zengő Ficza Ferencet és Nagy Dánielt indítja.

Furcsa hétvége lehet a mostani, hiszen akár világbajnokot is avathatnak. José María López 117 ponttal előzi meg Monteirót, és ha nem csökken 110 pont alá az előnye, már most bebiztosíthatja vb-címét. Mert bár ezután még három versenyhétvége van a naptárban, a thaiföldi állomást törölni fogják, így összesen négy futam (egyenként maximum 25 pont) és két időmérő (maximum 5-5 pont) marad a pontszerzésre. A kérdés csupán az, hogy az FIA még a vasárnapi versenyek előtt bejelenti hivatalosan a törlést, és López a pályán lesz világbajnok, vagy csak valamikor a jövő héten, így a bajnokavatás hivatalosan két versenyhétvége között történik meg?

A motegi versenyhétvégén az időmérő szombaton magyar idő szerint 8 órakor lesz (Tv: Eurosport2, M4 Sport), vasárnap az első verseny 7.35-kor, a második 8.50-kor kezdődik (Tv: Eurosport1, M4 Sport).

A VB ÉLCSOPORTJA
1. José María López (argentin, Citroën) 284 pont
2. Tiago Monteiro (portugál, Honda) 167
3. Yvan Muller (francia, Citroën) 160
4. Rob Huff (brit, Honda) 158
5. Mehdi Bennani (marokkói, Citroën) 144
6. Michelisz Norbert (magyar, Honda) 143

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik