WTCC: Michelisz negyedik lett a történelmi futamon

Vágólapra másolva!
2015.05.16. 11:50
null
Michelisz negyedik lett a történelmi futamon (Fotó: Mirkó István)
Michelisz Norbert a rajtpozícióját megtartva a negyedik helyen végzett a túraautó-vb nürburgringi állomásának első futamán. A második már kevésbé alakult jól, rögtön az elején ki kellett mennie a boxba.

A nürburgringi programot a helyi 24 órás versenyhez igazították, ezért a két, egyenként háromkörös versenyt szokatlan időpontban, szombat dél körül rendezték meg. Az idén 83 éves versenypálya először látja vendégül a WTCC mezőnyét, ami Nordschleife és a Grand Prix-pálya majdnem 25 km-es távját használja, ezért tesznek meg összesen „csak” három kört.

A második helyről rajtoló Hugo Valente nagyon rosszul kapta el a startot, Michelisz Norbert kibújt mögüle, ekkor ráhúzott a francia, és összeért a két autó. Szerencsére nem lett baj a magyar pilóta autójával, és bár Valentét megelőzte, közben Yvan Muller elé került.

Sébastien Loeb az élen száguldó José María Lópezre, míg Michelisz Mullerre próbált tapadni, de közben az első kör végére a Zengő Motorsport pilótájára megérkezett Gabriele Tarquini.

A korábban F1-es berkekben „zöld pokolként” emlegetett pályán a folytatásban az első három tisztes távolságból követte egymást, míg Michelisznek a második körben sikerült maga mögött tartania Tarquinit, akinek már hátra fele is kellett figyelnie.

Az olasz hiába tudott a kanyargósabb részen közelebb férkőzni, az egyenesben Michelisz biztosan megőrizte pozícióját, és negyedik helyen intették le, ráadásul Tarquinit végül Ma Csing Hua is megelőzte. A történelmi futamot López nyerte meg.

A második futamot az időmérőt a 10. helyen záró Tiago Monteiro kezdte az élről, Michelisz a 7. helyről rajtolt, de rögtön kapott egy nagyot, visszaesett a mezőny végére, majd ki kellett mennie a boxba. Muller az első kör végén előzte meg Monteirót, és állt az élre. A Citroënek nagy rohamba kezdtek, ami az utolsó körben azzal járt, hogy Ma Csing Hua besokallt, és kiesett. López azonban feltartóztathatatlanul száguldott, és egészen a második helyig jutott, így Muller nem sokat tudott hozni rajta összetettben.

Két kanyarig tartott a második futam Michelisznek

TÚRAAUTÓ-VB
4. ÁLLOMÁS, NÜRBURGRING
ELSŐ FUTAM

1. José María López (argentin, Citroën)
2. Sébastien Loeb (francia, Citroën) +4.930 mp. h.
3. Yvan Muller (francia, Citroën) +8.759 mp. h.
4. Michelisz Norbert (magyar, Honda) +9.918 mp. h.

MÁSODIK FUTAM
1. Yvan Muller (francia, Citroën)
2. José María López (argentin, Citroën) +0.173
3. Tiago Monteiro (portugál, Honda) +0.539

Az összetett állása: 1. López 177 pont, 2. Loeb 127, 3. Muller 126... 6. Michelisz 61

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik