WTCC: Michelisz csapattársa örömmel látja Norbi mumusát a pályán

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.12.01. 10:21
null
Michelisz (jobbra) és Björk között dől el a vb-cím (Fotó: AFP)
Mint beszámoltunk róla, a túraautó-világbajnokságon (WTCC) a konstruktőri pontversenyt vezető Volvo gyári csapata az utolsó katari versenyhétvégére szerződtette a sportág négyszeres világbajnokát, a tavaly visszavonuló francia Yvan Mullert, hogy ezzel segítse a csapatot és az egyéniben éppen Michelisz Norbert előtt 6.5 ponttal vezető Thed Björköt a világbajnoki címhez. Michelisz csapattársa, a szeptemberi tesztbalesete óta egyetlen futamon sem induló portugál volt F1-es pilóta, Tiago Monteiro elmondta: örül Muller visszatérésének, számára mindig élményt jelent, ha a pályán láthatja a klasszist.

 

Monteiro még szeptemberben, Barcelonában egy privát teszten szenvedett súlyos balesetet, amely óta orvosi tanácsra még nem térhetett vissza a pályára, ám a legutóbbi versenyeken már ott volt a Honda csapatának garázsában, hogy így is támogassa a világbajnoki címért küzdő Micheliszt.

„Száz százalékban Norbi mögött állok, igyekszem támogatni őt mindenben, amiben tudom” – szögezte le a pályafutása során eddig 240 WTCC versenyen rajthoz álló 41 éves portugál, aki elmondta, Yvan Muller személye miatt örül a francia visszatérésének, bár szerinte a Volvo ezzel kicsit felrúgta a két istálló közötti íratlan megállapodást.

„Mindig öröm, ha Yvant láthatom vezetni, nagy klasszis, szó se róla. A Volvo és a Honda között volt egy olyan ki nem mondott, íratlan megállapodás, hogy az utolsó versenyhétvégén nem indít egyik istálló sem még egy, negyedik autót” – fogalmazott a portugál.

„Ugyanakkor az, hogy Nestor Girolami helyére beültette Mullert a Volvo, számomra azt sugallja, hogy talán a svédek sem annyira nyugodtak, mint ahogy mutatják magukat. Azt mondják, azért váltottak, mert Girolami nem ismeri a pályát és nem vezetett soha még ezen a pályán. Nos, ezt mi is elmondhatjuk Esteban Guerrerivel kapcsolatban, mégsem cseréltük le. Nem tudom kritizálni őket azért, mert nem vállaltak kockázatot” – magyarázta Monteiro.

A WTCC katari versenyhétvégéje a szabadedzésekkel már elkezdődött: Michelisz mindkét tréningen a leggyorsabbnak bizonyult, ráadásul a másodikon új körrekordot ért el, miközben Thed Björk egy 3. és egy 4. helyet tudott felmutatni.

TÚRAAUTÓ-VB

Az állás 18 futam után: 1. Thed Björk (svéd, Volvo S60) 255.5 pont, 2. Michelisz Norbert (magyar, Honda Civic) 249, 3. Bennani (marokkói, Citroën C-Elysée) 216, …17. Nagy Dániel (magyar, Honda Civic) 1, 18. Szabó Zsolt Dávid (magyar, Honda Civic) 1

Katarban maximum 60 pont szerezhető a pilóták versenyében: az időmérő edzésen a Q3-ba jutó öt versenyző kap pontot (5-4-3-2-1), majd a nyitó versenyen a top tíz szerez pontot (25-18-15-12-10-8-6-4-2-1), csakúgy, mint a főversenyen (30-23-19-16-13-10-7-4-2-1).

A TOVÁBBI PROGRAM
PÉNTEK
12.30–13.30:
időmérő (Tv: Eurosport2, M4 Sport)
13.40–14.00: csapatidőfutam (MAC3)
19.20: 1. futam (10 kör)
20.35: 2. futam (12 kör)

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik