WTCC: Lan átszabta Micheliszék hét végi menetrendjét

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.10.26. 16:03
null
Micheliszékre Japánban is pocsék idő várhat (Fotó: AFP)
Az előttünk álló hétvégén rendezik Motegiben a túraautó-világbajnokság (WTCC) Japán Nagydíját, melynek eredeti menetrendjét alaposan felborította a Kína és Japán közötti hajózási útvonalon tomboló négyes erősségű, Lan névre keresztelt tájfun. Szombaton csak egy edzést rendeznek, minden további program vasárnapra csúszik.

Miután az előző verseny Kínában volt, a csapatok autóit, felszereléseit Sanghajból hajóval vitték át Tokióba, ám a tomboló tájfun miatt alapos késéssel tudott csak útnak indulni – és így megérkezni is – a szállítmány.

Mindez azt eredményezte, hogy az FIA illetékesei átszervezték a WTCC-s hétvégét, így szombaton – magyar idő szerint reggel 8.15-től – egy szabadedzést tartanak csak, aztán minden mást vasárnap bonyolítanak le.

„Sajnos az időjárást nem tarthatjuk ellenőrzésünk alatt, s csak remélni tudjuk, hogy a helyszínen és a tévé előtt ülő szurkolóknak nem kell túl sok kényelmetlenséggel számolniuk majd a hétvége során” – mondta Francois Ribeiro az FIA WTCC első embere.

Három állomással a szezon vége előtt Michelisz Norbert nagy csatában van a világbajnoki címért. Az egyéni pontversenyben a harmadik helyet foglalja el, a korábbi balesete miatt a viadalt kihagyó hondás csapattárs, Tiago Monteirótól 1.5, míg a listavezető volvós, Thed Björk mögött 2 ponttal lemaradva.

A WTCC JAPÁN NAGYDÍJÁNAK ÚJ MENETRENDJE
(MAGYAR IDŐ SZERINT)

Október 28., szombat
8.15–9.00: Első szabadedzés
Október 29., vasárnap
0.00–0.45: Második szabadedzés
2.40–2.55: Időmérő és MAC3 csapatidőfutam *
6.15–6.40: Nyitófutam
7.30–8.00: Főfutam
*: közben hajnali háromkor egy órával vissza kell állítani az órákat

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik