WTCC: a legenda megdöbbent, hogy ezt tették vele

Vágólapra másolva!
2015.11.19. 20:46
A Citroën nem vonta bele Sébastien Loeböt annak eldöntésébe, hogy 2016 után is folytatja-e túraautó-világbajnoki szereplését, legalábbis erre utal, hogy a kilencszeres ralivilágbajnok döbbenten hallotta, kitették a csapatból, amely a következő szezon után kiszáll.

„Meglepődtem, amikor megtudtam, hogy nem lehetek részese a Citroën jövő évi világbajnoki szereplésének – ismerte el Loeb, aki a márka WTCC-programjáért felhagyott a ralizással, és a kezdetek óta együtt volt a Citroënnel, még félgyári csapatot is indíthatott. – Együtt vágtunk bele ebbe a kalandba, azzal a céllal, hogy három éven belül világbajnok legyek. Nagyon csalódott vagyok, hogy a második év után lemondtak rólam, nagyon szerettem volna versenybe szállni a jövő évi vébécímért. Versenyképes voltam, az idén négy futamot nyertem.”

Loeb, aki 15 éven át versenyzett Citroënnel ralisként vagy túraautósként, elmondta, nem bánta meg a váltást. Végül köszönetet mondott a Citroënnek, amelytől most végleg elválnak az útjaik – emiatt kérdéses, lesz-e Loeb nevén félgyári Citroën a 2016-os WTCC-szezonban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik