WTCC: a büntetések után Michelisz a végéről indul az első futamon

Vágólapra másolva!
2013.05.19. 11:23
Mint tegnap beszámoltunk róla, 12 pilótát megbüntettek a túraautó-világbajnokság (WTCC) Osztrák Nagydíjának időmérő edzése után, miután az indoklás szerint sportszerűtlen magatartást tanúsítottak. Ha még nem lenne elég a „jóból", a három hondást, köztük Michelisz Norbertet külön is megbüntették és a rajtrács végére száműzték, mert nem feleltek meg a technikai előírásoknak (a hátsó szárnyukat nyilvánították szabálytalannak).

A mai bemelegítés után hivatalosan is kihirdették a rajtrácsot, ennek értelmében Michelisz csak az utolsó, 23. pozícióból rajtolhat az első futamon, a másodikon azonban – köszönhetően az időmérőn elért kilencedik helyének – megtarthatta második rajtpozícióját.

Michelisz beszedett egy bal első defektet is (a második szabadedzésen a gumibálákba csapódott miatta), mivel a pályán ez az abroncs van a leginkább igénybe véve. A magyar pilóta szerint ez a versenyen azt jelentheti, amit tavaly: hogy a mezőny fele kiesik. Nyilván mindenki – így Michelisz is – tud a kockázatról, és próbálja megelőzni a bajt.

Az első futam 12.50-kor, a második 13.50-kor kezdődik.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik