Túraautó-vb: Michelisz Norbert dobogóra állna Portimaóban

Vágólapra másolva!
2010.06.30. 09:29
A két héttel ezelőtti belgiumi viadal után július 2–4. között azon a portugál pályán folytatódik a túraautó-világbajnokság (WTCC), amelyen Michelisz Norbert, a Zengő-Dension Team versenyzője tavaly nyerni tudott a spanyol bajnokságban.

A hétvégén a portugáliai Portimaóban csapnak össze a túraautózás legjobbjai – a versenyzőknek kétszer 11 kör áll majd rendelkezésükre a 4.6 kilométer hosszú pályán, hogy bizonyítsák rátermettségüket.

Az idén első alkalommal rendeznek itt WTCC-s versenyhétvégét, azonban Michelisz Norbert számára nem ismeretlen a pálya: tavaly a spanyol SEAT León Supercopa bajnokság keretében fölényes győzelemmel állt fel a portimaói dobogó legfelső fokára.

„A pálya felépítése elsősorban a BMW-knek kedvez, de van egy nagyon hosszú egyenes, amelyen ki lehet használni a SEAT-ok előnyös tulajdonságait. Ha minden jól alakul, szerintem tudunk a dobogóért harcolni” – mondta el a zengodensionteam.com-nak a 25 éves magyar tehetség.

A jelenleg legmagasabb szinten versenyző magyar pilóta a belgiumi Zolderben egy hetedik és egy hatodik helyezésével újabb értékes világbajnoki pontokat szerzett, így átvette a vezetést a mezőny újoncai számára rendezett Rookie Challenge-en, és a 11. helyen áll a WTCC ponttábláján.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik