Trónra lépett I. Michelisz; győzelemmel zárt a Ferencváros

S. T. J.S. T. J.
Vágólapra másolva!
2019.12.15. 23:38
A Nemzeti Sport hétfői számából ajánljuk.

Michelisz Norbert a magyar gyorsasági autósport történetének legnagyobb sikerét aratta, megnyerte a túraautó-világkupát! A Hyundai pilótája interjút adott a Nemzeti Sportnak, és elárulta, a verseny előtti napon rosszul és keveset aludt, és akkor sem lett sokkal boldogabb, amikor reggel kinézett az ablakon, hiszen ha valamit nem akart, az a kiszámíthatatlan időjárás volt. Látszólag viszonylag simán nyerte meg az első versenyt, ám belülről ez abszolút nem volt egyértelmű. A gondok már a gumiválasztásnál elkezdődtek, de végül jól döntött: slick-gumikat tettek fel előre és vizes gumikat hátra.
Michelisz Norbert a magyar gyorsasági autósport történetének legnagyobb sikerét aratta, megnyerte a túraautó-világkupát!
A Hyundai pilótája interjút adott a Nemzeti Sportnak, és elárulta, a verseny előtti napon rosszul és keveset aludt, és akkor sem lett sokkal boldogabb, amikor reggel kinézett az ablakon, hiszen ha valamit nem akart, az a kiszámíthatatlan időjárás volt. Látszólag viszonylag simán nyerte meg az első versenyt, ám belülről ez abszolút nem volt egyértelmű. A gondok már a gumiválasztásnál elkezdődtek, de végül jól döntött: slick-gumikat tettek fel előre és vizes gumikat hátra.

„Játékosként talán egyszerűbb dolgom volt” – mondta a háromszoros olimpiai bajnok Molnár Tamás, aki a januári, budapesti vízilabda Európa-bajnokság szervezőbizottságának sportigazgatója, s akit arról is faggattunk, melyik szerepkörben nehezebb felkészülni egy világversenyre. Ezzel együtt biztos benne, hogy a hagyományainknak megfelelően színvonalas Európa-bajnokságot tudunk rendezni. Ami az esélyeket illeti, az olimpiai bajnok pólós úgy véli, a kvótaszerzés az elvárás. Noha tavasszal még az olimpiai kvalifikációs tornáról is ki lehet jutni az ötkarikás játékokra, nehezebb megragadni az utolsó esélyt. Hazai közönség előtt esély van megszerezni a kvótát – hiba lenne nem élni vele.

A spanyol Rodrigo Corrales személyében a PSG Európa-bajnok spanyol kapusával erősíti meg keretét a következő idénytől a Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapata. A magyar bajnokhoz 2024-ig aláíró kapuvédő ismerkedő látogatást tett új klubjánál, s ennek apropóján lapunknak is nyilatkozott. Szerződtetéséről elmondta, ez első ember, aki kapcsolatba lépett vele a csapatból, Sterbik Árpád volt. A korábban Lengyelországban is légióskodó kézilabdázó beszélt arról is, hogy szeretne-e megtanulni magyarul.

1949. december 18-án történt a nagy bejelentés: a három nappal korábban a Szegedi Honvédeket még Kispest néven 8:2-re legyőző KAC díszközgyűlésén kimondták a Honvéd Sport Egyesülettel való egyesülést, az új szuperklub létrejöttét. (A Dózsát, a Belügyminisztérium hasonló csúcsegyesületét három és fél hónappal később, 1950. március 31-én alapította meg az akkori miniszter, Kádár János, és 1957-ben lett Újpesti Dózsává). Hogy a Honvéd megalakulásán miért nem vett részt a rettegett honvédelmi miniszter, Farkas Mihály, az is kiderül Népsport mellékletünk cikkéből.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik