Szupersport: magyar résztvevő a moszkvai tragédiáról

Vágólapra másolva!
2013.07.21. 17:13
A versenyen szintén szereplő Németh Balázst is szörnyen lesújtotta a szupersport-világbajnokság vasárnapi moszkvai futamán történt tragédia. Mint arról beszámoltunk, az olasz Andrea Antonelli életét vesztette, miután a szakadó esőben elrajtoló viadalon elesett, és egyik riválisa, Lorenzo Zanetti áthajtott rajta.

„Először is szeretném együttérzésemet és részvétemet kifejezni Andrea Antonelli családja és barátai felé – nyilatkozta a futam után Németh Balázs. – Sajnos közelebbről nem nagyon ismertem őt, azonban köszönőviszonyban voltunk egymással. Talán mondanom sem kell, hogy az egész paddockot mennyire lesújtották a történtek. A baleset a második körben történt a célegyenesben, ahol elég nagy tempóval megyünk, és a nagy végsebesség miatt a motorok rettentően felverték a vizet. Én is alig láttam a vízfüggönyben, csak akkor lehetett észrevenni az előtted haladót, ha már ott voltál közvetlenül mögötte. Azt gondolom, hogy korábban már mentünk nagyobb esőben is, vagyis a problémát inkább az okozta, hogy túl sok vizet vertek fel a gépek, valamint még nagyon együtt volt a mezőny."Németh Balázs. – Sajnos közelebbről nem nagyon ismertem őt, azonban köszönőviszonyban voltunk egymással. Talán mondanom sem kell, hogy az egész paddockot mennyire lesújtották a történtek. A baleset a második körben történt a célegyenesben, ahol elég nagy tempóval megyünk, és a nagy végsebesség miatt a motorok rettentően felverték a vizet. Én is alig láttam a vízfüggönyben, csak akkor lehetett észrevenni az előtted haladót, ha már ott voltál közvetlenül mögötte. Azt gondolom, hogy korábban már mentünk nagyobb esőben is, vagyis a problémát inkább az okozta, hogy túl sok vizet vertek fel a gépek, valamint még nagyon együtt volt a mezőny."

Massimo Corbascio versenyorvos szerint nem tehettek semmit a szerencsétlenül járt pilóta megmentéséért.

„250 km/órás sebességgel esett, és ha ezek után egy másik motor fejen találja, ott nincs semmi remény a túlélésre. Nem tehettünk semmit, esélytelenek voltak az újjáélesztési kísérletek. Tehetetlenek voltunk."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik