Red Bull Air Race: Chambliss nyert Kazanyban, az élre állt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.07.24. 12:57
null
Először repültek Oroszországban a Red Bull Air Race versenyzői (Fotó: Red Bull)
Három héttel budapesti győzelme után Kirby Chambliss újra a leggyorsabb volt a Red Bull Air Race-en. A Kazanyban megrendezett versenyen a kanadai Pete McLeod és az amerikai Michael Goulian végzett dobogósként.

A változó időjárás ellenére 90 000 nézőt vonzott a hétvégén Kazanyba a Red Bull Air Race, amely először látogatott el orosz helyszínre.

A papírforma a budapesti versenyhez hasonlóan elmaradt, a bajnoki címre legnagyobb eséllyel pályázó Muroja Josihide, a csehek tehetsége, Martin Sonka és a címvédő német, Matthias Dolderer mind kiestek már a 14-es fordulóban.

Helyüket az élen három észak-amerikai pilóta vette át – Kirby Chambliss 58.378-as idejétől a kanadai, Pete McLeod 0.747 másodperccel maradt le egy két másodperces büntetés miatt, így az amerikai sorozatban második futamgyőzelmét szerezte meg az idei szezonban.

A harmadik Michael Goulian nyolc éve nem állt dobogón, nem csoda hát, hogy extázisban locsolta a pezsgőt pilótatársaira a vasárnapi eredményhirdetéskor.

Chambliss az összetettben 40 ponttal vezet, 39 ponttal holtversenyben második Muroja és Sonka, míg McLeod 38 ponttal jár a sarkukban, így három állomással a Red Bull Air Race világbajnokság vége előtt nagyon szoros az állás.

A kazanyi futam végeredménye:
1. Kirby Chambliss (amerikai), 2. Pete McLeod (kanadai), 3. Michael Goulian (amerikai)

A világbajnokság élcsoportja: 1. Kirby Chambliss 40 pont, 2. Muroja Joside (japán) és Martin Sonka (cseh) 39-39, 4. Pete McLeod 38

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik