Red Bull Air Race: Besenyei Péter vezetésével vették birtokba az eget

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.06.21. 17:05
null
Besenyei Péter vezetésével vették birtokba a budapesti eget a Red Bull Air Race legjobbjai (<strong>Fotók</strong>: Red Bull)
Minden szem az égre szegeződött szerda délután, amikor versenyrepülők zúgtak fel az égen Budapest felett. A Red Bull Air Race idei negyedik futamának otthont adó fővárost a sorozat legjobb pilótái vették birtokba: az öt gépből álló formációt nem más vezette, mint a magyar műrepülő-legenda, Besenyei Péter.

Mögötte szorosan a világbajnokság jelenlegi ranglistájának első helyezettjei, az ausztrál Matt Hall és az amerikai Michael Goulian voltak, akik a hétvégén holtversenyből indulva csapnak majd össze a Parlament előtt. A formációt a cseh Petr Kopfstein és a brit Ben Murphy zárta, akik minden bizonnyal tartogatnak még meglepetéseket a fővárosi futamra.

Budapest a sorozat klasszikus állomása, amely a kezdetektől fogva az egyik legizgalmasabb helyszínt biztosítja a Red Bull Air Race bajnokságnak. A rajongók ezúttal sem fognak csalódni, ha kilátogatnak június 23-án és 24-én a Dunához, ahol a világ legjobb pilótái az ikonikussá vált „rajtvonaltól", a Lánchíd alatt átrepülve küzdenek a győzelemért.

A Red Bull Air Race szombati kvalifikációs napja 10.50-től, a vasárnapi versenynap pedig 11.00-től rajtol a Duna Lánchíd és Margit híd közötti szakaszán.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik