Ralikrossz-vb: Szabó Rigában próbál feljebb lépni az összetettben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.09.13. 16:34
null
Szabó Krisztián tudja, nem lesz könnyű dolga Rigában
Utolsó előtti fordulójához érkezett az idei ralikrossz-világbajnokság, az előttünk álló versenyt Lettországban, Rigában rendezik meg. Szabó Krisztián, a versenysorozat egyetlen magyar versenyzője kedveli a pályát, de tudja, korántsem lesz könnyű dolga.

„Ismerem a pályát, edzettem is itt tavaly két napot Mattias Ekström régi autójával, így a Supercar sem lesz újdonság nekem ezen a helyszínen, de ahogy eddig sem volt könnyű az első szezon, úgy nem lesz itt sem, sőt!” – fogalmazott Szabó Krisztián.

A rigai pálya egyébként 1300 méter hosszú, az aszfaltos rész a hatvan százalékát teszi ki. Előzni sem könnyű, így akár egy hiba is nagyon sokba kerülhet.

„Kedvelem ezt a helyet, mert sokkal inkább fekszik nekem, itt érezhetően pontosabban, precízebben kell menni, nincs igazán hely a haddelhadd, lesz, ami lesz-jellegű támadásokra. Ettől függetlenül mindenki érzi a feszültséget, hiszen a bajnoki cím sorsa még nem dőlt el, a három esélyes (Andreas Bakkerud, Kevin, illetve Timmy Hansen) között csupán kétpontos a különbség, ők nem fognak egymásnak ajándékozni semmit. Ráadásul a két hazai versenyző – Baumanis és Nittis – is hatalmas támogatást és új erőt kap a ralikrosszt imádó lettektől. És ha mindez nem lenne elég, akkor a ralikrossz Eb-t már megnyerő svéd Robin Larsson is bejön közénk Ekström régebbi S1-es Audijával. Ő sem lassú pilóta” – foglalta össze érzéseit Szabó, aki hozzátette, nem elégedett jelenlegi tizedik helyével az összetettben, és mindent megtesz annak érdekében, hogy feljebb lépjen.

A ralikrossz-világbajnokság eseményei az alábbi időpontokban követhetők figyelemmel a hivatalos honlapon, valamint Facebook és Youtube csatornákon:

Q1: szombat, 12.50
Q2: szombat, 14.50
Q3: vasárnap, 8.50
Q4: vasárnap, 10.45

Az elődöntők és a döntő vasárnap 15.30-tól a Spíler1-en lesz látható.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik