Ralikrossz: Herczig Norbert 16 éves fia legyőzte a felnőtteket

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.07.31. 17:03
null
A büszke apa és a 16 éves ralikrosszmenő
Először diadalmaskodott a felnőttek között az országos ralikrosszbajnokságban a mindössze 16 éves Herczig Patrik. A négyszeres abszolút magyar ralibajnok, Herczig Norbert fia az ob ausztriai Fuglauban megrendezett hétvégi futamán nyert az STC-1600-os kategóriában.

 

A fiatal tehetség három éve versenyez, a felnőttek között ez volt a legjobb eredménye.

„Édesapám nagyon sokat segít, az autó beállításában teljes mértékben rá hallgatok, én még egyáltalán nem érzem ezt, ahogy a gumikat sem, ő viszont kívülről is látja, hogy min kell változtatni, és az mindig bejön – kezdte Herczig Patrik, aki egy Skoda Fabia S1600-zal versenyez. – Ebben az évben az a célom, hogy sok kilométert és tapasztalatot gyűjtsek. Próbálok nem foglalkozni azzal, hogy édesapám négyszeres ralibajnok, de sokak számára biztos elvárás, hogy jól teljesítsek.”

„Nagyon büszke vagyok Patrikra. Szerintem tehetségesebb, mint annak idején én voltam. Kívülről mindig nagyon nyugodtnak tűnik, mint akinek sohasem megy fel a vérnyomása. De szerencsére, amikor kell, a pályán tud »robbantani«” – mondta Herczig Norbert a MOL Racing Team pilótája, aki idén is a rali Európa-bajnokságon versenyez, igaz, ő már nem Skodával, hanem egy Volkswagen Polo GTI R5-tel.

„A verseny előtt végigsétáltunk a pályán, elmondtam, hogy szerintem melyik kanyarban mit kellene csinálnia, Patrik pedig tökéletesen megvalósította. Megnyerte az összes előfutamot, az elődöntőt és a döntőt is” – fejezte be mosolyogva a büszke édesapa.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik