Ralikrossz: gerinccsigolya-törést szenvedett a volt F1-es pilóta

Vágólapra másolva!
2019.08.19. 08:54
null
Speed földet érése nem volt zökkenőmentes (Fotó: facebook.com/scottspeed)
A Formula–1-es Toro Rosso istálló korábbi versenyzője, Scott Speed jelenleg az Egyesült Államok ralikrosszbajnokságában szerepel, és az elmúlt hétvégén a Utah államban rendezett Nitro World Gamesen egy ugratás után súlyos sérülést szenvedett: a kemény landolás következtében eltört egy gerinccsigolyája, és további három elrepedt.

Speed az első időmérő során sérült meg, amikor autójával egy ugratás után földet ért, és megroppant a háta. Noha az időmérőt még befejezte és saját maga szállt ki az autójából, szó sem lehetett a folytatásról, azonnal a helyi kórházba szállították.

Az ott elvégzett vizsgálatok után először csak a T6-os csigolyájának töréséről szóltak a hírek, később kiderült, hogy további három csigolyája elrepedt. Felépülése hosszabb időt vesz igénybe.

A szerencsétlenül járt amerikai versenyzőnek üzent a kanadai pilóta, Robert Wickens is, aki a tavalyi poconói IndyCar-futamon horrorisztikus balesetben szintén csigolyatörést szenvedett, s deréktól lefelé megbénult, bár már jól halad a gyógyulás útján.

„Kitartás haver, ne add fel! Ha bármi kérdésed van, nyugodtan keress meg, most már gerinccsigolya-sógorok vagyunk!”

Speed 2006-ban és 2007-ben összesen 28 futamon indult a Formula–1-ben, de pontot nem szerzett a Toro Rosso istállóval, amely a 2007-es Európai Nagydíjat követően az ifjú Sebastian Vettelre cserélte le.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik