Rali-vb: minden idők legszorosabb befutója Monte-Carlóban

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2019.01.27. 17:30
Sébastien Ogier nyerte a Monte-Carlo ralit, a világbajnoki sorozat első versenyét. A hatszoros vb-győztes francia pilóta, aki tavaly Forddal győzött, ezúttal már Citroënnel versenyzett, és 2.2 másodperccel előzte meg a belga Thierry Neuville-t – ez a Monte-Carlo rali történetének legszorosabb befutója. A harmadik helyen az észt Ott Tänak végzett. Ogier hetedszer bizonyult a legjobbnak ezen a viadalon, a legutóbbi hat alkalommal ő nyert itt.

„Ez az a verseny, amelyet a legjobban meg akarok nyerni az idényben, ezért vagyok ennyire boldog – mondta a világbajnokság (WRC) honlapjának Ogier, akinek szülővárosában, Gapben rendezték a Monte-Carlo rali első három etapját. – Nehéz napon vagyunk túl, egy dugattyúprobléma miatt küzdöttünk a fékkel. Hat év sorozatban, három különböző autóval, nem rossz!” „Ez az a verseny, amelyet a legjobban meg akarok nyerni az idényben, ezért vagyok ennyire boldog – mondta a világbajnokság (WRC) honlapjának Ogier, akinek szülővárosában, Gapben rendezték a Monte-Carlo rali első három etapját. – Nehéz napon vagyunk túl, egy dugattyúprobléma miatt küzdöttünk a fékkel. Hat év sorozatban, három különböző autóval, nem rossz!”

A kilencszeres világbajnok Sébastien Loeb – egy Hyundai i20-assal – negyedik lett. A francia pilóta és a dél-koreai gyártó decemberben kétéves szerződést kötött egymással, ennek értelmében Loeb idén hat futamon indul.

A világbajnokság február 14. és 17. között Svédországban folytatódik, az idény egyetlen teljesen havas versenyével.

RALI-VB, 2019
MONTE-CARLO RALI

1. Sébastien Ogier, Julien Ingrassia (francia, Citroën C3) 3:21.15.9 óra
2. Thierry Neuville, Nicolas Gilsoul (belga, Hyundai i20) 2.2 mp hátrány
3. Ott Tänak, Martin Järveoja (észt, Toyota Yaris) 2:15.2 p h.

A VB-PONTVERSENY ÁLLÁSA
1. Ogier 29 pont
2. Neuville 21
3️. Tänak 17
4️. Meeke 13
5️. Loeb 12
6️. Latvala 10

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik