Ogier az egész idényben magabiztosan versenyzett (Fotó: autosport.com/archív)

 

Ogier abszolút ura volt a 2013-as idénynek, a 13 futamból 9-et megnyert a sorozatban debütáló Volkswagen Polóval. A francián kívül egyébként csak honfitársa, Sébastien Loeb (2), Dani Sordo és Jari-Matti Latvala tudott nyerni.

Ogier már pénteken jelezte, hogy győzni jött Walesbe: az első kilenc szakaszból hatot megnyert, majd csapattársa, Latvala a 14. etap megnyerésével 17 másodpercre megközelítette, ám vasárnap délután a francia „magasabb fokozatba kapcsolt”, és megszerezte a győzelmet – az ellen a Latvala ellen, aki a legutóbbi két évben nem talált legyőzőre Walesben.

A 2014-től a Hyundainál versenyző Neuville szerezte meg a harmadik helyet, amiben nagy szerepe volt annak, hogy megnyerte a 19. szakaszt, a power stage-et. A negyedik pozícióban Andreas Mikkelsen zárt, az ötödikben Mads Östberg.

„Az autó tökéletes volt. Tudtam, hogy korábban nem ment nekem olyan jól Walesben, de így is tudtunk nyerni. Újabb nagyszerű győzelem volt egy igazán tökéletes szezon zárásaként” – nyilatkozta Sébastien Ogier.

RALI-VB, 2013, WALES-RALI
1. Sébastien Ogier (francia, Volkswagen)
2. Jari-Matti Latvala (finn, Volkswagen)
3. Thierry Neuville (belga, Ford)
AZ ÖSSZETETT VÉGEREDMÉNYE
1. Sébastien Ogier (világbajnok)
2. Thierry Neuville
3. Jari-Matti Latvala