Rali ob: Vincze az utolsó méterekig küzdött a sikerért Egerben

TÓTH ANITATÓTH ANITA
Vágólapra másolva!
2020.09.06. 19:32
null
A Vincze Ferenc, Igor Bacigal kettős a 11 szakasz közül hetet megnyert (Fotó: fiaerc.com)
Nem adták ingen a győzelmet, de pluszmotivációt jelentett a Skoda-pilótának, hogy a többiek ott loholtak a nyomában.

 

Talán a pályák jellegéből adódik, hogy az Eger ralin soha sincsenek nagy különbségek az élmezőny tagjai között. Teljesen normális, hogy tizedekre menő csaták zajlanak, még ha ez alaposan fel is borzolja az érintettek idegeit.

A Vincze Ferenc, Igor Bacigal kettős a 11 szakasz közül hetet megnyert, mégis csak 3.7 másodperc volt az előnye az utolsó gyorsasági előtt, vagyis még akkor is állni kellett a gázon.

„Nem adták ingyen ezt a győzelmet, de őszintén mondom, pluszmotivációt jelentett, hogy végig ennyire közel voltak hozzánk a többiek – mosolygott Vincze a célban. – Az utolsó gyorsasági szakasz már nagyon murvás volt a felhordástól, izgultam is kicsit, de sikerült megnyerni. Jó lenne ugyanígy folytatni, de nehéz lesz, mert sűrű a mezőny.”

Érdekesség, hogy navigátora, Igor Bacigal már sorozatban hatodszor nyert Egerben, hiszen ő jó néhány versenyzőnek navigált már az utóbbi években.

A második helyen Velenczei Ádám érkezett Szőke Tamással – és ők bizony még az utolsó szakaszon is megpróbálták utolérni Vinczét.

„Elhatároztuk, hogy mindent egy lapra teszünk fel, azután ezt átgondoltuk, amikor kétszer is megúszott a kocsi a felhordáson, és majdnem leestünk az útról. Akkor arra gondoltam, jobb a második hely, mint beesni valahova. De az biztos, hogy lesznek jó videók, mert néha még az autóban is felszisszentünk, hogy hú, ez meleg volt. De ez van, amikor tizedekért zajlik a csata” – mondta Velenczei.

A dobogó harmadik fokán az éjszakai gyorsaságit megnyerő Hadik András végzett, s a nap egyik híre az volt, hogy az első nap boruló Turán Frigyes folytatni tudta a küzdelmet (ehhez kellett a szervizcsapat profizmusa, no meg a fájdalomcsillapító a zúzódott gerincére), és remek részeredményeket produkálva végül a 17. helyre zárkózott fel.

EGER RALI, AZ OB 3. FUTAMA
Abszolút végeredmény:
1. Vincze Ferenc, Igor Bacigal (Pilis Racing, Škoda Fabia R5) 1:02:37.4, 2. Velenczei, Szőke (V-V Racing, Škoda Fabia R5) 6.8 mp h., 3. Hadik, Kertész (DVTK SE, Ford Fiesta R5) 13.8 mp h.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik