Rali ob: a tiszteletadás versenye következik Egerben

T. A.T. A.
Vágólapra másolva!
2020.09.04. 17:11
null
Turán Frigyes késhegyre menő küzdelmet vár (Fotó: Turán Motorsport)
Az Eger ralival folytatódnak az országos ralibajnokság küzdelmei – több szempontból is rendhagyó versenyre kell készülni a hétvégén.

 

Ez az Eger rali az emlékezés, a tiszteletadás jegyében zajlik majd. A rajthoz álló párosok ugyanis amellett, hogy harcba szállnak a pontokért és a tizedmásodpercekért, a barátra, a kollégára, a navigátorra emlékeznek, akivel osztoztak a rali szenvedélyes szeretetében, s aki a három héttel ezelőtti Miskolc ralin tragikus balesetben vesztette életét. A 48 éves korában elhunyt Tóth Zsolt fotója és neve, valamint legendás mondása („Csak jobb, csak bal, pontos…”) a legtöbb versenyautóra felkerült – így ott lesz velük minden kilométeren.

Néhány nappal ezelőtt az is kiderült, a fiatal pilóta, akivel Tóth Zsolt a balesetet elszenvedte, s aki szerencsére nem szenvedett sérüléseket, minden lelkierejét összeszedve úgy döntött, hogy újra versenyautóba ül az Eger ralin. Dudás Gergő nem versenyez, előfutóként indul a mezőny előtt 2018-as Mitsubishijével a rutinos Szabó Krisztián navigálásával. Hisz benne, hogy Tóth Zsolt is ezt akarná, ő pedig így szeretné megköszönni a versenyzőtársaknak és a szurkolóknak a támogatást.

Ami a bajnoki küzdelmet illeti, mivel a miskolci viadal félbeszakadt a tragikus esemény miatt, továbbra is az idénynyitó Salgó rali eredménye határozza meg a bajnokság állását: a Turán Frigyes, Bagaméri László kettős várja az élről a kétnapos viadalt, amely szombaton az estébe nyúlik.

„A miskolci tragédia minket is nagyon megviselt, de versenyzőként muszáj kizárnunk, ami történt, és maximálisan a feladatunkra koncentrálni. Az éjszakai versenyzést kifejezetten szeretjük, tavaly jól is mentünk ezeken a pályákon, amit szeretnénk megismételni” – mondta Turán Frigyes, aki ugyanúgy kiélezett, késhegyre menő küzdelmet vár, mint a bajnoki címvédő Vincze Ferenc, vagy a tavalyelőtti bajnok Hadik András. Mind a ketten gyűjtöttek szép emlékeket Egerben: előbbi tavaly, utóbbi két évvel ezelőtt győzedelmeskedett a bükki utakon zajló viadalon.

Az Eger rali szombat este két hosszú, 23.45 kilométeres gyorsaságival veszi kezdetét, majd másnap három körben 9 szakasszal fejeződik be a verseny.

AZ OB ÁLLÁSA
Abszolút sorrend:
1. Turán Frigyes, Bagaméri László (Turán Motorsport, Volkswagen Polo R5) 34 pont, 2. Vincze, Bacigal (Pilis Racing, Skoda Fabia R5) 26 pont, 3. Csomós, Nagy A. (East Motorsport, Skoda Fabia R5) 22 pont

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik