Rali Eb: Vogel Adriennék remek versenyen vannak túl

TÓTH ANITATÓTH ANITA
Vágólapra másolva!
2020.07.26. 21:09
null
Vogel Adriennék elégedettek lehetnek a szereplésükkel (Fotó: fiarec.com)
Trükkös versenyen van túl a rali Európa-bajnokság mezőnye, amelyen nagyon sok volt a kieső, s amelynek pályáival még a nagy rutinnal bíró párosoknak is meggyűlt a baja.



Persze, annak, akit elkerült a baj, fülig ért a szája a célban: így az orosz Alekszej Lujkanyuké is, aki alapvetően nem egy örökké vidám srác, de ennek a győzelemnek most nagyon örült.

Az élmezőnyhöz tartozó Herczig Norbert, Ferencz Ramón kettősnek sajnos nem volt szerencséje: szombaton lecsúszott az útról és kilyukasztotta a Polo R5 hűtőjét, így a szuperrali szabályt kihasználva, büntetéssel folytathatta a versenyt. A top tízes idői megmutatták, mi lehetett volna, ha…

Ám az efféle feltételezéseknek nincs értelmük.

Megnyerte viszont a női kategóriát (igaz, egyetlen ellenfele már szombaton kiesett) a Vogel Adrienn, Notheisz Ivett kettős, amely a férfiak között sem vallott szégyent, hiszen az ERC3 kategóriában ötödikként végzett.

„Nagyon meleg volt, de a pályák nagyon tetszettek, rengeteget tanultunk az autóról és a pályaírásról is. Fantasztikus hétvégét zártunk” – nyilatkozta Vogel.

Abszolútban a legjobb magyar a 35. helyen végző László Martin, Zsíros Gábor kettős lett.

RALLY DI ROMA CAPITALE, AZ EB 1. FUTAMA

Abszolút végeredmény: 1. Alekszej Lukjanyuk, Dmitrij Jeremejev (orosz, Citroën C3 R5) 1:52:24.6, 2. Basso, Granal (olasz, Volkswagen Polo R5) 17.9 másodperc hátrány, 3. O. Solberg, Johnston (svéd, Volkswagen Polo R5) 1:01.1 p h., …35. László Martin, Zsíros Gábor (magyar, Ford Fiesta R2) 15:55.2, …44. László Zoltán, Berendi Dávid (magyar, Ford Fiesta R2) 19:30.9 p h., 45. Vogel Adrienn, Notheisz Ivett (magyar, Ford Fiesta Rally4) 20:50.2 p h., …50. Juhász Csaba, Juhász István (magyar, Renault Clio R3T) 25:16.7 p h., …54. Herczig Norbert, Ferencz Ramón (magyar, Volkswagen Polo R5) 31:40.1 p h.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik