A duó az ősz elején győzni tudott a Mecsek ralin és ezzel a sikerrel bebiztosította az újabb bajnoki címét, így már rajthoz sem állt a szezonzáró egri versenyen. Ugyanakkor a páros szeptemberben elért eredményét néhány héttel ezelőtt az MNASZ felfüggesztette, mert a mecseki futamon a Skoda Fabia R5-ös versenyautójukból levett üzemanyagminta nem felelt meg a szabályoknak.

„Az utolsó futam után kaptuk a hírt, hogy az ellenőrzött mintánkban találtak minimális eltérést” – mondta az M1 szombat esti műsorában az immár négyszeres magyar bajnok pilóta.

„Tudtuk, hogy a mintavételben, a tárolásban vagy a kiértékelésben lehetett hiba, mert a mi üzemanyagunk szigorú ellenőrzéseken esik át még a százhalombattai üzemben.”

Az MNASZ Felügyelő Testülete a héten megállapította, hogy az ellenőrzés során a mintát nem megfelelő edénybe vették le, ráadásul az üzemanyagon csak öt nappal később végezték el a laborvizsgálatot, ami szintén szabálytalan.

„Az edényből a könnyű anyagok, jelen esetben a benzin el tudott illanni, míg az adalék benne maradt az üvegben, mert az nem tud úgy párologni, így minimálisan több lett az adalékok aránya az üzemanyagmintában a megengedettnél. A Felügyelő Testület ezt mérlegelte, és a benyújtott bizonyítékok alapján elismerte, hogy nekünk van igazunk, így helybenhagyta a versenyen elért eredményünket. Ezek után azt várom az MNASZ elnökétől vagy elnökségétől, hogy nyilvánosan kérjenek tőlünk bocsánatot, mert három hétig meg voltunk bélyegezve” – tette hozzá a műsorban Herczig Norbert.

A pilóta arról is beszélt, hogy a tervek szerint jövőre nem a hazai bajnoki futamokon állnak rajthoz, hanem az Európa-bajnoki sorozatban versenyeznek majd.