Rali: a „Marson” indulnak versenyen Szalayék

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.09.17. 12:19
null
Szalayék különleges helyszínen versenyezhetnek (Fotó: Opel Dakar Team)<br />
Baja a Marson – így vezetik fel a hétvégén tartandó sprint tereprali világkupafutamot, amelyen rajthoz áll a Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős.

A magyar párosnak különleges kötődése van a helyszínhez, hiszen az Opel Dakar Team építette azt a Mars-járót, amely szerepelt a Matt Damon főszereplésével leforgatott Mentőexpedíció című mozifilmben, így az a furcsa helyzet állt elő, hogy bár a csapat eltöltött jó néhány hónapot a Vadi Rumban, arról egyelőre nincs elképzelése, milyen lesz itt versenyezni.

Új országot fedezünk fel, ami mindig izgalmas, igaz, Jordánia csak a versenyzés szempontjából jelent majd újdonságot, hiszen itt forgatták a Mentőexpedíció című filmet, amelyen csapatunk szervizelte a Mars-járót, amit Matt Damonnak épített – mondta Szalay Balázs. – A különleges rovert kombájn alapra építettük pontos, 3D-s tervek alapján – a stúdió a NASA Hold-járós terveit alakította át, s azt adta ide nekünk. Az volt az elvárás, hogy menjen a homokban, de az teljesen ránk volt bízva, hogy miként. Két hónap alatt már működött – a fóti homokbányában próbáltuk ki először –, három hónap alatt pedig teljesen kész lett. Úgy volt, hogy a forgatás után visszakapjuk, de a rendező végül eladta a jordán királynak, úgyhogy talán most újra láthatjuk. Persze nem ez lesz a fókuszban, hanem maga a verseny, amely jó kombinációja lesz a sivatagi viadalnak és a sprint világkupának.

A Baja a Marson egy rövid, három kilométeres szuperspeciál szakasszal kezdődik Akabában csütörtök este, pénteken és szombaton pedig a mezőny a „lovak közé csap”, és két vérbeli versenynapot teljesít.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik