Race of Champions: Vettel lett a bajnokok bajnoka

KOVÁCS NIKOLETTKOVÁCS NIKOLETT
Vágólapra másolva!
2015.11.21. 21:14
null
Sebastian Vettel a Race of Champions trófeájával (Fotó: Kovács Nikolett)
„Még sosem sikerült nyernem, szóval, köszi, Seb” – mondta a második helyezett Tom Kristensen a Race of Champions sajtótájékoztatóján. „Sajnálom. Azaz nem, egyáltalán nem sajnálom” – vágott vissza nevetve az első helyezett Sebastian Vettel, aki először nyerte meg a bajnokok versenyét.

 

Vettel útja Petter Solbergen, Nico Hülkenbergen és a tavalyi győztes David Coulthardon keresztül vezetett a döntőig.

„Őszintén szólva, a sokévnyi sikertelen próbálkozás után talán én vagyok a legjobban meglepve, hogy most végre sikerült nyernem. Az új rendszer nem könnyítette meg a dolgunkat, hiszen nem sok időt tölthettünk az autókban, de mindenkinek azonosak voltak a feltételek, így a verseny teljesen igazságos volt. Nem tagadom, nagyon ideges voltam a döntő előtt. Az első futamban mindent beleadtam, hogy nyerjek, aztán hosszú-hosszú várakozás következett. Sajnálom, hogy Tomnak gondja akadt a második futamban, de nagyon boldog vagyok, hogy győztem. Tom kemény ellenfél, hiszen, ha kell lágyan, ha kell, agresszíven vezet, és nagyon gyorsan tud alkalmazkodni a körülményekhez” – foglalta össze a történteket Sebastian Vettel.

A hosszú várakozás, amire célzott, a második összecsapásuk előtt történt. Tom Kristensen ROC buggyjából ugyanis olaj folyt a pályára, a szennyeződést tucatnyi pályamunkás próbálta meg minél gyorsabban eltüntetni. A második csatát végül KTM X-Bow-kkal futották le, ám Mr. Le Mans-nak ezzel sem volt szerencséje.

„Úgy tűnik, hogy DC (David Coulthard – a szerző) nagyon gyorsan akart az italos pulthoz érni az elődöntő után. Talán nem vette észre, de amivel lekoccolta a falat, az egy autó volt. Nem akarok kifogásokat keresni vagy reklamálni, de sajnos az autó nem akart jobbra fordulni, és ez azonnal ki is derült. Minden esélyem el is szállt abban a pillanatban. Ettől függetlenül Seb megérdemli a győzelmet, remekül ment ma” – fogalmazott a dán pilóta, aki nem igazán tudta leplezni csalódottságát.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik