NS Hosszabbítás: Michelisz újra bemenne az oroszlánbarlangba

Vágólapra másolva!
2018.11.23. 18:42
null
Michelisz Norbert (Fotó: FIAWTCR)
A Nemzeti Sport szombati számában megjelenő Hosszabbítás-mellékletből ajánljuk.

 

Michelisz Norbert idén új autóban, új sorozatban, új szabályok, új esélykiegyenlítő rendszer szerint versenyzett, s bár sokismeretlenes volt az első WTCR-szezonja a Hyundainál, messze nem elégedett a megszerzett negyedik helyezéssel.

„Voltak emlékezetes momentumok, például a hungaroringi hétvége, a futamgyőzelem Szlovákiában, a jó párharcok. A vége azonban mégiscsak csalódás lett. Hiába mondják sokan, hogy a negyedik hely jó az ilyen erős bajnokságban, mert én nyerni akartam” – értékelt a Nemzeti Sport szombaton megjelenő, Hosszabbítás című mellékletében a kiváló magyar autóversenyző.

A Tóth Anitának adott interjújában azt is leszögezi, csalódás ide vagy oda, nem bánta meg, hogy az olasz rutinos róka, Gabriele Tarquini csapattársának szerződött a Hyundai csapathoz.

„Az oroszlán barlangjába mentem, olyan közegbe, amit Tarquini húsz éve ismer, és olyan autót vezettem, amelyet gyakorlatilag ő fejlesztett. De ha hiszi, ha nem, éppen erre a kihívásra vágytam. Valószínűleg nem egyenlő esélyekkel álltunk a szezon rajtjához, de most sem hoznék más döntést.”

Hogy miként „malmozta meg” a végül a WTCR-sorozatot megnyerő Tarquini Micheliszt is, megtudhatja a Nemzeti Sport szombati, Hosszabbítás-mellékletéből.

És még a Hosszabbításban olvashat arról is, hogy...
…miként zárult a sportág történetében egyedülálló éra, amelyet mi, magyarok Kemény-korszakként szoktunk emlegetni. Ballai Attila Kemény Dénes edzői pályafutásáról szóló sorozatának 6., befejező része;
…milyen sikert hozott a generációváltás a magyar női kosárlabda-válogatottnál. Bobory Balázs és Győri Ferenc végigjárta a 2019-es Eb-re vezető út stációit;
…milyen Kolozsvár sportélete abból a szemszögből, amelyből még sohasem látta. A 19. század végén, a 20. század elején épült sportlétesítményeket Csillag Péter a mai Kolozsváron kereste meg;
…kik is voltak a Székely Herkulesek. A hentest, aki Tarzan lehetett volna és az Argentínáig menekülő betyárt, a székelyföldi birkózás gazdag múltját és sikerrel kecsegtető jelenét Jakab Árpád mutatja be;
…mi a véleménye az olimpiai bajnok öttusázó Mizsér Attilának az utánpótlássportban kulcsfontosságú gyerek-szülő-edző szentháromságról. A témáról könyvet író klasszist Lipiczky Ágnes faggatta.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik