A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
(Fotó: Dömötör Csaba)

A program délelőtt az autó- és motorsportbemutatóval kezdődött az Erzsébet tér–Károly körút–Astoria–Ferenciek tere útvonalon kialakított „pályán”, a sztárvendég pedig Max Verstappen, a Formula–1-es Red Bull-istálló holland pilótája volt, aki egy 2015-ös F1-es versenyautót vezetett.

A német túraautó-bajnokságot (DTM) a címvédő René Rast egy Audival, a korábbi F1-es versenyző német Timo Glock pedig egy BMW-vel képviselte, de tartott bemutatót Magyarország eddigi egyetlen Forma-1-es pilótája és pontszerzője, Baumgartner Zsolt is, aki egy Formula Renault típusú versenygéppel szórakoztatta a kilátogatókat.

A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
(Fotó: Dömötör Csaba)

 

Végigment a pályán a túraautó-világkupa (WTCR) múlt hétvégén a Hungaroringen versenyző mezőnyének néhány autója, valamint a ralisok, terepralisok, autókrosszosok, ralikrosszosok és gyorsasági kamionversenyzők is megmutatták magukat. Érdekesség, hogy a nézők az egyesült államokbeli NASCAR-versenysorozat Magyarországon ritkán látható autóit is megtekinthették menet közben.

A program délután légi bemutatóval folytatódott, amelynek keretein belül Besenyei Péter műrepülő-világbajnok is repült a Duna Erzsébet híd és Lánchíd feletti szakaszán, ahol aztán vadászrepülőgépeket, utasszállítókat és helikoptereket is láthatott a közönség.

A hatodik Nagy Futam a korábbi eseményekhez hasonlóan ingyenes volt a nézők számára.

A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
(Fotó: Dömötör Csaba)