Mint ismert, nemrég felvetődött a lehetősége annak, hogy 2022-től ismét MotoGP-futamokat rendezne Magyarország. A monacói World Sports Legends Awardson díjazott, háromszoros gyorsasági világbajnok Loris Capirossi üdvözli a kezdeményezést.

 
„Puskás Ferenc, a nagyapám, kivételes ember volt. Itt van a szívemben”
WSLA: hihetetlen sztorit osztott meg Puskásról volt csapattársa
Puskás Ferenc emléke előtt tisztelegtek Monte-Carlóban
Kéznyomatok, könnycseppek
„Nem hittem, hogy valaha valaki ostromolhatja Michael Schumacher csúcsait”

„A legjobb döntés lenne! Magyarország gyönyörű ország, ahol az emberek szeretik a MotoGP-t – mondta a sorozat versenyigazgatóságának tagja. Szeretnénk visszatérni Magyarországra, és bízunk benne, hogy ez hamarosan megtörténik.  

Magyarországhoz egyébként is szép emlékek kötik, hiszen 1990-ben, mindössze tizenhét évesen elsőként intették le a hungaroringi futamon a 125 köbcentis géposztályban.

„Nagyon is jól emlékszem arra a futamra! Abban az évben a világbajnoki címért küzdöttem, és az utolsó előtti futam volt a hungaroringi, amelyet megnyertem. Ezért annyi pontszámmal utazhattam Phillip Islandre, az Ausztrál Nagydíjra, hogy esélyem volt a végső győzelemre. És aztán Phillip Islanden is nyertem, és világbajnok lettem. Ez volt a karrierem legszebb pillanata, bár ugye még kétszer világbajnok lettem, de az első mindig a legemlékezetesebb.” 

Videónkban arról is beszél, hogy mennyire fájó pont a karrierjében, hogy végül a MotoGP-ben nem sikerült feljutnia a csúcsra. Elmondja a véleményét a már nyolc vb-címnél tartó Marc Márquezről, és a Valentino Rossival való, december 14-én ismét aktuálissá váló rivalizálása is szóba kerül.