A H-Moto Team 26 éves versenyzője arról számolt be az MTI-nek, hogy a meghívásos sorozat az idén világkupaként indult el, s legutóbb a mexikói Formula–1-es pályán mérte össze tudását a mezőny. Kis Viktória a korábbi Katarban szerzett bajnoki címe miatt kapott meghívást, a rajthoz állás költségeit a szervezők és a sorozat szponzorai állták.

A motorosok a versenyt megelőző napokban oktatáson is részt vettek, Jorge Lorenzo édesapjának és a szakmai stábnak a segítségével ismerkedtek meg a versenymotorral.

A mezőnyben 14 ország 24 motorosa kapott helyet, a pályán 10 ezer néző szurkolta végig a futamot. A versenyzők ugyanolyan típusú, egységesen beállított 650 köbcentis motorok nyergében mérték össze tudásukat.

Nagyon örültem ennek a lehetőségnek, az oktatás során pedig egészen az alapokig mentünk vissza, sok új dolgot tanultunk, aminek hasznát tudjuk venni a jövőben – monda Kis Viktória, aki 13. lett a futamon. – Szokatlan még számomra ez a versenymotor, teljesen más vezetési stílust igényel, mint amelyekkel eddig motoroztam.”

A vk-sorozat következő fordulóját szeptemberben rendezik, a magyar versenyző arra is meghívást kapott, addig Magyarországon folytatja felkészülését.