A szakág 31 esztendős spanyol versenyzője azért érkezett Magyarországra, hogy népszerűsítse a hivatalos nevén X-Trial ügyességi és technikai motorverseny jövő évi budapesti futamát.

„Március 29-én este első alkalommal kerül sor Magyarországon X-Trial világbajnoki futamra, amely a sorozat nyolcadik, egyben utolsó állomása lesz" – jelentette be a pénteki sajtótájékoztatón Hermann Henrik, a Magyar Motorsportszövetség elnöke. A sportvezető hozzátette: a Papp László Budapest Sportarénában 18.30-kor kezdődő, látványosnak ígérkező sporteseményre 8000 ezer nézőt várnak, s amennyiben megfelelő érdeklődés mutatkozik, szeretnék évről évre legalább egy évtizeden keresztül megrendezni.

Kitért arra is, hogy a világbajnoki sorozatban 13 – többségében francia és spanyol – versenyző indul, s közülük általában nyolcan-kilencen vesznek rész egy-egy vb-futamon.

„Toni Bou a szakág kiemelkedő, verhetetlen egyénisége, aki 2007 óta sorozatban mind a tizenegy X-Trial-világbajnokságot megnyerte, s emellett ugyanennyi vébéelsőséget tud felmutatni a sportág szabadtéri változatában, a Trial Grand Prix-sorozatban is” – hangsúlyozta a Magyar Motorsportszövetség első embere.

„Örülök, hogy Budapest révén új helyszín is bekapcsolódik a világbajnoki sorozatba, ez pluszmotivációt jelent számomra. Mindent megteszek azért, hogy a közönség jól szórakozzon, és szeretném megvédeni a világbajnoki címemet” – fogalmazott Toni Bou, aki a sajtótájékoztatón azt is elárulta, hogy még hat évig akar versenyezni, utána pedig szeretne családot alapítani.

A teremtriál-világbajnokság mostani sorozata december 3-án a franciaországi Vendée-ben rajtolt, ezt követően három-három francia és spanyol helyszínen folytatódik, majd a záró futam és a vb eredményhirdetésének helyszíne a magyar főváros lesz.