Motokrossz: Szvoboda Bence meghódította Ausztriát is

NAGY NORBERTNAGY NORBERT
Vágólapra másolva!
2018.08.22. 11:44
null
Szloboda (521) volt a leggyorsabb (Fotó: Nagy Norbert)
Nem lassít hazánk legjobb motokrosszversenyzője: Szvoboda Bence a német és a cseh bajnokság mellett már Ausztriában is szerzett egy győzelmet az idén.

Riedben rendezték meg az osztrák motokrosszbajnokság 7. fordulóját a 26 éves Szvoboda Bence vendégszereplésével. A HTS Team kiválósága újra bizonyította, hogy a közép-európai régióban most ő a leggyorsabb ebben a szakágban: a német és a cseh bajnokságban való tündöklése után a sógoroknál is behúzott egy győzelmet. A siker azért is édes lehet számára, mert gyerekkori nemezisét, a helyiek kedvencét, Pascal Raucheneckert sikerült felülmúlnia.

„Pascallal egész gyerekkoromban fej fej mellett harcoltunk az osztrák bajnoki címekért. Azóta a karrierünkben eltávolodtunk kicsit egymástól, de most újra összecsaptunk az ő hazai pályáján. Az első futamban én voltam a jobb, a másodikban ő, de a napi összetettet én nyertem. Óriási volt a hőség, és Pascal, valamint Lukas Neurauter is nagyon megnehezítette a dolgom. Szusszanásnyi időt sem hagytak nekem, ezért is nagy öröm számomra ez a siker. Jólesett, hogy sok magyar szurkolt nekem a helyszínen” – értékelt a kilencszeres magyar bajnok.

Szvoboda a sérüléséből fakadó két hónapos kihagyás, illetve a cseh és a német bajnokság versenyütközései miatt idén nem érdekelt az osztrák bajnoki sorozatban, szabad hétvégéi függvényében vállalja csupán a szerepléseket.

A szezonból hátralévő bő egy hónap sűrű lesz a magyar klasszis számára, hiszen minden hétvégén vár rá verseny Európa-szerte, és a tervek szerint a magyar bajnokságban is megmutatja magát idén. Legközelebb most hétvégén Mnísekben áll rajthoz.

Riedben amúgy nem csak Szvoboda képviselte a magyar színeket. Szőke Márk az ötödik helyen végzett Szvoboda kategóriájában. Az MX2-esek között Jakob Kristóf a 11., Kiss Márk a 18. helyen zárt, a legkisebbek mezőnyében Pergel Bence a 2., Zanócz Noel a 4. pozícióban zárt.

OSZTRÁK MOTOKROSSZBAJNOKSÁG
7. FORDULÓ, RIED (AUSZTRIA)
Open kategória

1. Szvoboda Bence (magyar, HTS Team), 47 pont (1. és 2.)
2. Pascal Rauchenecker (osztrák, Husqvarna), 45 pont (3-1)
3. Lukas Neurauter (osztrák, KTM), 42 pont (2-3)
4. Michael Kratzer (osztrák, Kawasaki), 34 pont (4-5)
5. Szőke Márk (magyar, KTM), 32 pont (7-4)

További magyar eredmények
Pergel Bence, 2. hely 85 köbcenti
Zanócz Noel, 4. hely 85 köbcenti
Jakob Kristóf, 11. hely MX2
Kiss Márk, 18. hely MX2

Szvoboda (középen) első osztrák diadalát ünnepelhette (Fotó: Nagy Norbert)
Szvoboda (középen) első osztrák diadalát ünnepelhette (Fotó: Nagy Norbert)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik