Motokrossz Eb: Hugyecz megállíthatatlan volt az első napon

Vágólapra másolva!
2018.04.29. 11:10
null
(Fotó: Nagy Norbert)
Magyar sikert hozott a Kiskunlacházán zajló motokrossz Európa-bajnokság szombati napja. Hugyecz Erik, a HTS Team kiválósága minden pályára lépésekor a leggyorsabb volt.  

Nem akadt ellenfele a hatszoros magyar motokrosszbajnoknak Kiskunlacházán. Hugyecz Erik magabiztos motorozással nyerte a délelőtti edzéseket, majd a délutáni kvalifikációs futamon nagy csatában legyőzte legnagyobb kihívóját, a cseh Martin Micheket. Hugyecz ezzel a győzelemmel megszerezte a pole pozíciót a mai futamokra.

„A szokatlan áprilisi hőség nem kímélt minket, de próbáltam magamra koncentrálva stabil tempót diktálni. Örülök, hogy ma minden pályára menetelnél én voltam a leggyorsabb. Ez a csapatom érdeme is, kiváló technikát kaptam, mint mindig. A vasárnapi nap sokkal nehezebb lesz, de a célom, hogy a tavalyi év után idén is magyar versenyzőért szólhasson a himnusz a magyar Eb-futamon” – összegezte bizakodóan a szombati nap történéseit a HTS Team kiválósága.

Hugyecz skalpjára két korábbi Európa-bajnoki is pályázik: Martin Michek, a csehek hatszoros motokrosszbajnoka, az EMX Open kategória 2016-os Európa-bajnoka, valamint a címvédő, az ukrán Vladimir Taraszov, aki tavaly pont Kiskunlacházán biztosította be az Európa-bajnoki címét. Mindkét fiú tizedekre motorozott ma a magyarok legjobbjától, szóval nagy csatákra van kilátás vasárnap.

A juniorkategóriák küzdelmei is magyar sikereket hoztak. A 65 köbcentiseknél Grósz Gergő, a 85 köbcentiseknél Pergel Bence volt a legjobb.

Vasárnap 11.30-tól rajtolnak el a futamok Kiskunlacházán.

MOTOKROSSZ EB, KISKUNLACHÁZA
KVALIFIKÁCIÓS FUTAM, A VÉGEREDMÉNY

1. Hugyecz Erik (Magyarország, Team HTS KTM)
2. Martin Michek (Csehország, KTM)
3. Vladimir Taraszov (Ukrajna, KTM)
4. Jevgenyij Mihajlov (Oroszország, Husqvarna)
5. Dmitro Aszmanov (Ukrajna, KTM)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik