Motokrossz: csuklótörés miatt kidölt a legjobb magyar

NAGY NORBERTNAGY NORBERT
Vágólapra másolva!
2018.04.26. 13:50
null
Szvoboda Bence pórul járt, a bal csuklójában két csont is eltörött (Fotó: Nagy Norbert)
Szvoboda Bence számára a lehető legrosszabbul végződött a legutóbbi versenye. A németországi ADAC MX Masters sorozaton nagyot bukott, csuklóját törte.

Remekül indult a kilencszeres magyar bajnok számára az idei szezon, dobogóra állhatott a cseh, az osztrák és a magyar motokrosszbajnokságban is. Németországban nem tudta folytatni sikerszériáját, elpártolt tőle a szerencse. A kvalifikáción és az első futamban is nagyot bukott, utóbbi baleset súlyos következményekkel járt.

„Két csont is eltörött a bal csuklómban. Biztosat csak a pénteki CT után tudok mondani, de az előzetes vizsgálatok után elmondható, hogy a legjobb esetben is négy hét kényszerpihenőre szorulok, így kénytelen leszek versenyeket kihagyni. Ezzel a sérüléssel sajnos a bajnoki esélyeim elszállni látszanak Csehországban és Magyarországon is” – mondta csalódottan a sérült versenyző.

Szvoboda tavaly első magyarként nyerte meg a cseh felnőtt bajnokságot az MX2-es kategóriában, idén egy géposztályt feljebb lépve már az MX1-es kategória trónját ostromolta, míg a hazai bajnokságban a tizedik egyéni címéért szállt harcba.

Ezzel a sérüléssel a hétvégén Kiskunlacházán esedékes Európa-bajnoki versenyen sem indulhat, ami azért lehet csalódás a hazai közönségnek, mert tavaly ő nyerte a királykategória futamait. Ha már versenyzőként nem, szakkommentátorként számíthatnak rá a sportbarátok Kiskunlacházán.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik