Szvoboda Bence szerezte a legtöbb pontot Petrovicében

„Számomra is meglepetés az elmúlt hetekben mutatott teljesítményem, de nagyon boldog vagyok, hogy ilyen jó formában sikerült a visszatérés. Ezek a győzelmek kárpótolnak a csuklótörésem utáni időszakért, és motiválnak az év hátralévő részére, még ha a két hónap kihagyás miatt az év végi eredményeim talán nem lesznek olyan jók, mint amilyenek lehetnének. Ahhoz képest, hogy tanulóévnek szántuk ezt a szezont a cseh bajnokságban, elég gyorsan jöttek a jó eredmények. Ez mindenkit meglepett” – értékelt a kilencszeres magyar bajnok Szvoboda Bence.

Petrovicében hasonló volt a forgatókönyv, mint egy héttel korábban Dalecinben. Szvoboda kilőtt a rajtoknál, és meg sem állt a kockás zászlóig. A párás, fülledt levegő, és a szűk, technikás pálya nem könnyítette meg a mezőny dolgát, de a magyar fiú bírta a legjobban az extrém körülményeket, így megérdemelten gyűjtötte be második MX1-es győzelmét Csehországban, ami pályafutása 15. elsősége volt ebben a sorozatban. Szvoboda tavaly megnyerte már az MX2-es kategória bajnoki címét, így idén lehetőséget kapott a sportág királykategóriájában a bizonyításra.

A cseh sorozatból még két forduló van hátra, és látván a bajnokság állását, az év végi ezüstérem egyáltalán nem elérhetetlen cél, de egy kis szerencsével még a bajnoki cím is elcsíphető. Legközelebb augusztus közepén rendeznek cseh bajnoki viadalt, addig Németországban, Ausztriában, és Szlovákiában versenyzik majd Szvoboda, a hazai közönség pedig szeptemberben láthatja őt nyeregben az év hátralévő két magyar bajnokiján.

Cseh MX1-es bajnokság 4. forduló, Petrovice:
1. Szvoboda Bence (magyar, KTM) 50 pont
2. Martin Michek (cseh, KTM) 44
3. Tomasz Wysocki (lengyel, KTM) 38
4. Vaclav Kovar (cseh, KTM) 33
5. Marek Sukup (cseh, KTM) 31

A 6 fordulós bajnokság állása 4 verseny után:
1. Martin Michek 185 pont
2. Vaclav Kovar 158 pont
3. Szvoboda Bence 140 pont
4. Tomasz Wysocki 139 pont
5. Marek Sukup 131 pont