MotoGP: utánpótlás-sorozatot indított a Dorna, magyarok a mezőnyben

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.01.20. 13:31
A gyorsaságimotoros-világbajnokság (MotoGP) jogtulajdonosaként nemzetközi utánpótlás versenysorozatot indított a Dorna, amely az általa legjobbnak tartott észak- és közép-európai versenyzőket, köztük két magyart hívott meg az idén kezdődő hétfutamos szériába.

A Northern Talent Cup névre keresztelt versenysorozat egyes hétvégéi közül kettőt a MotoGP, egyet a Superbike-világbajnokság, hármat pedig a nyílt nemzetközi német bajnokság (IDM) egy-egy fordulójának betétfutamaként rendeznek meg. A fiatal motorosok így többek között a hollandiai Assenben, az ausztriai Red Bull Ringen, a csehországi Brnóban és a németországi Hockenheimringen is versenyezhetnek majd.

A Dorna azonos technikai feltételeket biztosít az általa meghívott, 12 és 17 év közötti pilótáknak, ugyanis a 24 fős mezőny minden tagja ugyanazzal a KTM típusú motorral küzdhet majd. A kiválasztottak 14 országból érkeznek, Magyarországot Görbe Soma és Varga Tibor képviseli majd a sorozatban. Utóbbi motorost a korábbi Európa-bajnok Györfi Alen, és csapata, a Forty Racing készíti fel a versenyekre.

„Igyekszünk minden támogatást megadni a számára, mert ha itt jó eredményeket ér el, az döntően befolyásolhatja a jövőbeli szereplését” – mondta az MTI-nek Györfi, hozzátéve: Vargának minden hétvégén a lehető legjobb teljesítményt kell majd nyújtania ahhoz, hogy felfigyeljenek rá, ehhez pedig az kell, hogy a fizikai és mentális felkészülése kifogástalanul sikerüljön.

A sorozat első versenyét április közepén rendezik Assenben, a Superbike-vb betétfutamaként, a záróviadalra pedig szeptember végén kerül sor a Hockenheimringen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik