MotoGP: törölték az összes kategória szombati szabadedzését

KOVÁCS NIKOLETTKOVÁCS NIKOLETT
Vágólapra másolva!
2019.04.13. 18:52
null
Törölték a szabadedzéseket (Fotó: motogp.com)
Mint beszámoltunk róla, tegnap óta esővel riogatták az Amerikai Nagydíj helyszínét a mai napra. Nos, a meteorológusok nem tévedtek, megérkezett az égi áldás Austinba, olyannyira, hogy borult is a szombati program.

 

A legnagyobb problémát nem a pálya állapota vagy a csapadék, hanem az azt kísérő villámlások okozzák, melynek kapcsán nagyon szigorúak a helyi törvények. Ha 8 mérföldes körzeten belül villámlást érzékelnek, akkor nem lehet aktivitás a pályán.

Először egy óra várakozás után tudtak új menetrendet kiadni a szervezők. Annak értelmében kétórás késéssel (helyi idő szerint 11 órakor), 20 percre rövidített szabadedzésekkel ment volna tovább a program.


Egy perccel a Moto3-asok bokszutcanyitása előtt új felirat jelent meg a kijelzőkön, miszerint villámlás miatt tovább csúszik minden. Végül törölték a szombat reggeli szabadedzéseket. Magyar idő szerint 19:35-kor a Moto3-asok első időmérőjével folytatódna az Amerikai Nagydíj, de a pontos program, illetve egyáltalán a kvalifikációk megrendezése az időjárás függvénye.

A helyi törvények nagyon szigorúak villámlás esetén (Fotó: Intact GP)
A helyi törvények nagyon szigorúak villámlás esetén (Fotó: Intact GP)

A pálya külön felhívta a nézők figyelmét, hogy villámlás (figyelmeztetés) esetén menjenek vissza az autójukba vagy húzódjanak meg egy épületben. Amennyiben törlik a teljes mai napot, úgy minden valószínűséggel a tegnapi két edzés összetett eredménye alapján állnának fel a rajtrácsok.

De reméljük, erre nem kerül sor, és láthatunk ma motorosokat a CoTA aszfaltcsíkján körözni. A pilóták egyébként az idei motorokat még nem tudták kipróbálni esős körülmények között, hiszen egyik téli teszten, és az első két futamon sem volt csapadék.


A versenyzők többsége nem repdes a boldogságtól, sőt erős félelmeik vannak, hogy ezen az igen huplis és esőben nem túl jó tapadó pályán essenek át ezen a tűzkeresztségen.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik