MotoGP: tíz év, tíz pole, tíz győzelem – Márquez a Német GP-n

Vágólapra másolva!
2019.07.07. 15:10
null
Marc Márquez a Sachsenringen képtelen hibázni (Fotó: AFP)
Marc Márquez esélyt sem adott riválisainak a MotoGP Német Nagydíján a Sachsenringen, magabiztos győzelmével 58 pontra növelte előnyét a világbajnoki pontversenyben.

A csúcskategóriában a német pályán eddig verhetetlen spanyol vb-címvédő spanyol a rajt után lelépte a mezőnyt, fokozatosan növelte az előnyét, és zsinórban tizedik németországi diadalával (mind pole pozícióból, ebből a hetedik a MotoGP-ben) tovább növelte előnyét az összetettben, Andrea Doviziosóval szemben 58 pont a fórja a nyári szünetben!

A második helyen sokáig Alex Rins motorozott, de elesett, így a múlt héten Assenben győztes Maverick Vinales futott be a második helyen. Harmadikként a brit Cal Crutchlow-t intették le, őt a két Ducati követte a célba Danilo Petrucci, Dovizioso sorrendben.

A Moto2-ben Álex Márquez aratott magabiztos győzelmet, mögötte Brad Binder, Marcel Schrötter és Ikert Lecouna csatázott a másik két dobogós helyért, mígnem az utolsó körben a negyedik helyen haladó Lecouna elesett. Ezzel a Németországba vb-éllovasként érkező Thomas Lüthi feljött az ötödik helyre, de a vb első helyét így is visszaszerezte Márquez.

A Moto3 futama végig teljesen nyílt csatát hozott az élen, a győzelmet az olasz Lorenzo Dalla Porta szerezte meg, s idei első sikerével a vb-pontverseny élére állt.

A vb augusztus 4-én Csehországban folytatódik.

GYORSASÁGIMOTOROS-VB, NÉMET NAGYDÍJ, SACHSENRING
MOTOGP

1. Marc Márquez (spanyol, Honda) 30 kör
2. Maverick Vinales (spanyol, Yamaha) 4.587 mp h.
3. Cal Crutchlow (brit, Honda) 7.741 mp h.
A vb élcsoportja: 1. M. Márquez 185 pont, 2. Andrea Dovizioso (olasz, Ducati) 127, 3. Danilo Petrucci (olasz, Ducati) 121

MOTO2
1. Álex Márquez (spanyol, Kalex) 28 kör
2. Brad Binder (dél-afrikai, KTM) 1.208 mp h.
3. Marcel Schrötter (német, Kalex) 1.630 mp h.
A vb élcsoportja: 1. Á. Márquez 136 pont, 2. Thomas Lüthi (svájci, Kalex) 128, 3. Augusto Fernández (spanyol, Kalex) 102

MOTO3
1. Lorenzo Dalla Porta (olasz, Honda) 27 kör
2. Marcos Ramírez (spanyol, Honda) 0.072 mp h.
3. Arón Canet (spanyol, KTM) 0.120 mp h.
A vb élcsoportja: 1. Dalla Porta 125 pont, 2. Canet 123, 3. Niccoló Antonelli (olasz, Honda) 87

A helyszínről a Nemzeti Sportot tudósítja: Kovács Nikolett

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik