MotoGP: Rossi a jövő héten sem áll rajthoz, csapata nem helyettesíti

KOVÁCS NIKOLETTKOVÁCS NIKOLETT
Vágólapra másolva!
2020.10.18. 11:12
null
Valentino Rossi a jövő heti Teruel Nagydíjon sem áll rajthoz, és helyettesíteni sem fogják (Fotó: Valentino Rossi)
A Monster Yamaha MotoGP csapat vasárnap reggel hivatalosan is megerősítette, amire már számítani lehetett, hogy a koronavírust elkapó Valentino Rossi a jövő heti Teruel Nagydíjon sem áll rajthoz, és helyettesíteni sem fogják.

A sajtóközleményben kifejtik, hogy Rossi az olasz jogszabályok miatt nem tud részt venni a terueli futamon, amelyek Covid–19-pozitív esetekben 10 napos kötelező karantént írnak elő, ami Rossi esetében október 15-étől ketyeg.

Visszatérése a valenciai Európa Nagydíjon várható, amennyiben a szükséges negatív teszteket produkálni tudja. A csapat alaposan mérlegelte a lehetőségeket, és úgy döntöttek, hogy nem is helyettesítik az olaszt. A döntést a Covid–19 miatt rájuk nehezedő nagy nyomás alapján hozták meg.

A szabályok szerint 10 nap után kötelező helyettesítő versenyzőt kijelölni, de Rossit hivatalosan október 16-án, pénteken léptették vissza az Aragóniai Nagydíjról, azaz a 10 nap csak a terueli futamot követő hétfőn telik le.

Rossi állapotáról nem szól a közlemény, legutóbb két napja nyilatkozott a Doctor egy olasz rádiónak, amelynek elmondta, hogy folyamatosan 38 fok körüli láza van és tipikus influenzás tünetei fejfájással, sajgó csontokkal.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik