MotoGP: Nem én vagyok a favorit – Jorge Lorenzo

KOVÁCS NIKOLETTKOVÁCS NIKOLETT
Vágólapra másolva!
2017.11.11. 08:22
null
Jorge Lorenzo mindenkinél gyorsabb volt pénteken (Fotó: AFP)
Az időmérő edzésekkel folytatódik szombaton a gyorsasági motoros világbajnokság szezonzárója Valenciában. A pénteki napon Jorge Lorenzo végzett az élen a királykategóriában.

 

„Igen, valóban gyors voltam, de ezek még csak szabadedzések. Ami jelenleg a versenytempót illeti, a hondások gyorsabbak, de nem vagyok messze tőlük. Szóval boldog vagyok, de nem én vagyok a favorit” – mondta Lorenzo.

A második helyen Dani Pedrosa zárt, aki azzal próbál segíteni csapattársának, Marc Márqueznek, hogy a lehető legjobban teljesít.

„Igen, 2006-ban azt mondtam, hogy segítem majd Haydent a bajnoki cím elérésében, de a mostani szituáció nagyon más. Marcnak elég sok pont az előnye, így azzal segítem őt és a csapatot a legjobban, ha a létező legjobban teljesítek a versenyen” – mondta a spanyol utalva arra, hogy esetleges futamgyőzelme automatikusan bajnoki címet jelentene Márqueznek.

Andrea Dovizioso harmadik lett, ami, mint tudjuk, biztosan kevés lesz ahhoz, hogy esélye lehessen a végső győzelemre.

„Márqueznek és Pedrosának jobb a tempója, gyorsabbak. Ki kell találnunk, hogy min változtassunk, hogy még lágyabban tudjak itt menni. Nem vagyok olyan gyors a kanyarok középső részén és a kigyorsításnál, mint szeretnék. Ez különleges pálya, a kanyarok átmérője nagyon hasonló, azaz egy kis fejlődés az egész körre hatással van.”

Márquez a saját stílusában teljesített az első napon, amihez az is hozzátartozik, hogy a kavicságyban fejezte be a második edzést. Idén ez már a 26. esése volt a HRC-s pilótának.

„Remélem, hogy ez volt az utolsó esés, de minden alkalommal ebben bízok... Valamiért ez az év ilyen. Próbálom jobban nyomni neki, de nagyon nehéz megtalálni a határokat az idei motorral. Viszont a tempóm is megvan, és ahogy mondani szoktam, inkább pénteken essek, mint vasárnap” – értékelt a spanyol.

Az első nap nagy vesztesei ismét a gyári yamahások voltak, sem Valentino Rossi, sem Maverick Vinales nem jutott be a Q2-be pénteken, akik ahogy egész évben, most is arra panaszkodnak, hogy nem tudják megfelelően működésbe hozni a hátsó gumit, ami lehetetlenné teszi a fékezést és a kanyarodást.

A Moto2-eseknél Miguel Oliveria, a Moto3-ban Jorge Martin volt a leggyorsabb.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik