MotoGP: megvannak az idei versenynaptár új időpontjai

KOVÁCS NIKOLETTKOVÁCS NIKOLETT
Vágólapra másolva!
2020.03.05. 15:01
null
Október elején érkezik a MotoGP mezőnye Thaiföldre (Fotó: AFP)
Címkék
Ahogy arról korábban beszámoltunk, a koronavírus okozta beutazási szigorítások miatt nemcsak a MotoGP-kategória katari szezonnyitóját törölték, de a soron következő, Thai Nagydíj teljes programját is elhalasztották.

 

A Dorna most kiadott egy frissített naptárat, amely szerint október 2. és 4. között pótolják a burirami fordulót, amikor eredetileg az Aragón Nagydíjat tartották volna. Utóbbit pedig egy héttel korábban rendezik meg.

Azaz rögtön a következő héten már Thaiföldön fog versenyezni a mezőny, ami logisztikailag nem lesz egyszerű menet a csapatoknak, számos alakulat mégis ezt a verziót részesíti előnyben.

A másik opció az lett volna, ha egyből Misano után rendezik meg az aragóniai futamot, ami sokkal nehezebb és költségesebb lett volna a csapatok számára a vendéglátó egységek (hospitality) átjuttatása miatt, ami 15 órás út lett volna szárazföldön, de komppal sem lett volna sokkal gyorsabb.

Ami a közelebbi jövőt illeti, az austini és az argentin versenyhétvégék egyelőre a tervezet szerint mennek tovább – hacsak a koronavírus át nem írja a forgatókönyvet…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik