MotoGP: megvan az első pozitív koronavírusteszt; Bagnaia túl a műtéten

KOVÁCS NIKOLETTKOVÁCS NIKOLETT
Vágólapra másolva!
2020.08.09. 09:20
null
Több mint 5500, a depóban elvégzett teszt után ütötte fel először a fejét a vírus (Fotó: motogp.com)
Amit már szombat kora délután tudni lehetett, azt a szervezők este egy közleményben meg is erősítették: felfedték és izolálták az első koronavírusos esetet a MotoGP-depóban. Több mint 5500, a depóban elvégzett teszt után ütötte fel először a fejét a vírus. A fertőzött személy a Dorna egyik alkalmazottja.

Egy második, szintén pozitív eredményt adó teszt után az érintett személyt (aki egyébként egy operatőr) és a vele közvetlenül kapcsolatban állókat karanténba helyezték, melynek hosszáról a helyi, azaz a cseh egészségügyi hatóságok döntenek majd.

Elővigyázatosságból a vele másodlagosan kapcsolatban állókat is tesztelték, de azok az eredmények szerencsére mind negatívak voltak.

Közben 1000 kilométerrel odébb, az anconai egyetemi kórházban sikeresen megoperálták Pecco Bagnaiát, aki még pénteken törte el a sípcsontját az első szabadedzésen.

Bagnaiát hétfőn engedik haza a kórházból, ezt követően azonnal meg is tudja kezdeni a rehabilitációt. A cél a misanói futamon való visszatérés.

De vissza Brnóba és a pályára, ahol folytatódik a szatellit csapatok menetelése, miután a királykategóriában az első négy helyet is nem gyári alakulat versenyzője hozta el az időmérőn, a MotoGP-kategória 2002-es bevezetése óta először.

Ahogy arra sem volt még példa a MotoGP-érában, hogy egy időmérőn az első 10-ben ne legyen hondás, márpedig most a legjobb „márkaképviselő”, Cal Crutchlow lett 12. helyével.

A teljes képhez persze hozzátartozik Crutchlow bukása és Nakagami Takaaki pályaelhagyás miatt elvett köre, de a számok világa ettől függetlenül makacs egy dolog.

A Moto2-eseknél második pole pozícióját megszerző Joe Roberts kapcsán az a kérdés, hogy vajon sikerül-e amerikai versenyzőnek futamot nyernie a középső géposztályban, ami legutóbb John Kocinskinak sikerült Ausztráliában, 1990-ben.

Nagy valószínűséggel a futamot követően új éllovasa lesz a világbajnoki összetettnek, miután a jelenleg már csak két ponttal vezető Nagasima Tecuta csak a 21. rajthelyet szerezte meg.

Hogy hogyan nyilatkoztak a pilóták az időmérőt követően, ki volt a legcsalódottabb, és pontosan kiket helyeztek karanténba a koronavírus miatt, az kiderül az alábbi videóból.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik