MotoGP: Márquez vagy a Ducatik? Ugyan! Lorenzo!

Vágólapra másolva!
2019.08.09. 07:39
null
Márquez és Dovizioso is azt várja Lorenzótól, hogy a Hondán bizonyítson (Fotó: Kovács Nikolett)
Az egyedüli pálya a jelenlegi MotoGP-naptárban a spielbergi, ahol Marc Márqueznek eddig nem sikerült még győznie. A világbajnoki sorozat 2016-ban tért vissza az osztrák helyszínre, azóta minden futamot ducatis pilóta jegyez a királykategóriában, Andrea Iannone, Andrea Dovizioso és Jorge Lorenzo sorrendben. Hogy mindez helyez-e nyomást a spanyol hondásra, aki jelenleg 63 ponttal vezeti a bajnokságot? Aligha. Inkább extra motivációt nyerhet belőle (ha van egyáltalán szüksége ilyenre), persze azt is tudjuk, hogy a plusz löket akár rossz irányba is viheti a történetet.

Hogy miért nem nyert eddig a sógoroknál Marc Márquez?

„Ugyanaz a márka dominált itt az elmúlt években, a Ducatinak jobban feküdt ez a pálya. Kétszer is második lettem itt, tavaly előtt ugyan közelebb voltam Dovihoz, meglátjuk, hogy idén mire leszünk képesek” – kezdte Márquez.

„Szerintem idén nemcsak a Ducatik és a Honda lesz ott, hanem mások is közel lesznek, például a Suzuki is. A végsebességnél fontosabb a kanyarokból való kigyorsítás, amiben a Yamahák is nagyon erősek.”

De a csütörtöki nap igazi témáját nem Márquez és a Ducatik várható harca adta, hanem egy olyan személy, aki nincs is a helyszínen, nevezetesen Jorge Lorenzo.

Nem indulhat

Csütörtök reggel a Suzuki Ecstar csapat hivatalosan közölte, hogy hétfői bukását követően, Joan Mir – akinek a tüdeje zúzódott az esés során – kihagyja az Osztrák Nagydíjat.

A lavinát az olasz média (először a GPone.com oldal, majd a SkySport) indította el, amely szerint a Ducati vezetése és Lorenzo menedzsmentje vasárnap este a brnói futamot követően beszélgettek egymással a lehetséges visszatérésről.

A gyári csapatnál azonban mindkét hely foglalt már a 2020-as szezonra, így az egyedüli opció a Pramac alakulat lenne, ahol Jack Miller szerződéshosszabbítása a mai napig nem történt meg. Miller pedig nem cáfolta a feltételezést.

„Annyit tudok mondani, hogy a Pramac csapatnál mindenki azt szeretné, hogy maradjak. Nagyjából mindenki a Ducatinál azt akarja, hogy maradjak. És vannak olyanok, akiket más emlékek vezérelnek” – utalt Miller Gigi Dall'Ignára, a Ducati sportigazgatójára.

Jack Miller nem cáfolta a pletykákat (Fotó: Hantos László)
Jack Miller nem cáfolta a pletykákat (Fotó: Hantos László)

Ami biztos, Miller nagyon nem érdemelné meg, hogy kikerüljön a ducatis csapatból, de jelen állás szerint erre neki nem sok ráhatása van...

A központi sajtótájékoztatón szintén előkerült a téma, ahol Marc Márquez nagyon rutinosan a következőt mondta csapattársáról: „Én csak annyit tudok, hogy Jorgénak még egy évre szerződése van a Hondával. Jorge, Jorge. Ahogy mondja, ő nem egy nagyszerű versenyző, hanem egy bajnok. Ő egy bajnok, egy bajnok motoron. Vissza kell jönnie, és meg kell mutatnia, hogy mire képes. Az egója és az ambíciója miatt is meg fogja próbálni.”

Mi ez, ha nem egy nagy okosan megfogalmazott provokáció...?

A nap híréről helyszínen tartózkodó kollegánk többet is elárul az alábbi videóban

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik