MotoGP: Márquez a leggyorsabb, Rossi ismét a 10-en kívül

KOVÁCS NIKOLETTKOVÁCS NIKOLETT
Vágólapra másolva!
2019.07.06. 12:09
null
Marc Márquez volt a leggyorsabb a szabadedzéseken (Fotó: Hantos László)
Marc Márquez idén nem bízza a véletlenre. A spanyol zsinórban a tizedik pole pozíciójára és futamgyőzelmére hajt a Sachsenringen. A szabadedzéseket követően jelenleg az élen áll, miután két gyakorlást is megnyert. Fabio Quartararo azonban ott lohol a nyakában. Kettőkor időmérő.

 

Kérdés azonban, hogy Valentino Rossit láthatjuk-e az első 12 pilóta rajtsorrendjét eldöntő Q2-ben, hiszen egyelőre nem sikerült bekerülnie a legjobb tíz közé, azaz ismét a Q1-ben találta magát. Igaz, Pol Espargaró csak 7 ezreddel lökte őt ki a Q2-ből, de egy ilyen rövid pályán közel hét tizedes hátrány a leggyorsabbhoz képest, az nem kevés.

Pedig tegnap reggel még minden biztatónak tűnt, mivel a harmadik helyen kezdett az olasz, sőt az egész napot pozitívan értékelte: „Nem volt rossz napunk. Jól érzem magam a motoron, és a tempón is jó a versenyre való gumikon. Sajnos a puha gumin az edzés végén nem tudtam jó időt menni, előbbre vártam magam, de a legfontosabb, hogy a versenytempónk jó.”

Hiába azonban a jó versenytempó, ha már sokadjára a mezőny közepéről kell majd rajtolnia ez évben.

Nagyobb meglepetés, hogy Andrea Dovizioso sincs a legjobb tíz között jelenleg, egész pontosan a 14. helyről várja a folytatást. A ducatis egyre inkább formán kívül motorozik az utóbbi időben. Idén eddig csupán kétszer fordult elő vele, hogy nem került be egyből a Q2-be, Austinban, ahol a harmadik szabadedzést törölték, illetve Mugellóban, ám ott végül kilencedikként startolhatott, miután továbbjutott a Q1-ből.

Márquez tavalyi hétvégéje nehezebben indult itt Németországban, akkor az első tréning, amit megnyert, épp az időmérő volt. Idén azonban úgy látszik, tényleg fontos lett számára, hogy továbbvigye itteni sikersorozatát, főként miután az austini szériája megszakadt.

A legnagyobb veszélyt Márquezre eddig Fabio Quartararo jelenti, aki az első szabadedzést meg is nyerte, pedig ez a pálya nem tartozik a kedvencei közé. Az is igaz, hogy MotoGP motorral most megy itt először.

Az égiek egyelőre azonban nem a francia mellett állnak. A ma reggeli tréningen volt egy hatalmas mentése, igen nagy tempónál. Az esést ugyan megúszta, de a sérülést nem. A röntgen egy kisebb, részleges kiugrást állapított meg a bal vállában. A hétvégét folytathatja, kérdés, hogy ez mennyire akadályozza majd a további jó teljesítményben.

A helyszínről a Nemzeti Sportot tudósítja: Kovács Nikolett

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik